Suđenje za smrt gosta „Tilta“ odlaže se već pola godine

Suđenje za smrt gosta „Tilta“ odlaže se već pola godine

Milovan Tadić, desno (foto:krik.rs)

Suđenje Milovanu Tadiću, članu obezbeđenja noćnog kluba „Tilt“, optuženom da je u decembru 2015. godine gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo povrede od kojih je preminuo, odloženo je za kraj maja zbog prepiske između odbrane i veštaka. Odbrana je predložila i da se obavi novo veštačenje o čemu će sud naknadno odlučiti.

Piše: Bojana Pavlović

Iako je suđenje ušlo u završnu fazu, pregledani su dokazi i saslušani svi svedoci, ono mesecima stoji u mestu, a razlog je prepiska između veštaka i odbrane. 

U pokušaju da se izbori za novo veštačenje odbrana je dva puta dostavljala primedbe na nalaz veštaka o uzrocima Vukićeve smrti. Veštaci su slali odgovor, na koji je opet odgovarao branilac i tako već gotovo pola godine. 

Odbrana će sada od suda zatražiti novo veštačenje što će dodatno da uspori postupak. 

„Ukoliko se odlučimo za novo veštačenje, onda ćemo odložiti i ovo suđenje krajem maja jer nije moguće za tri meseca da se sve to obavi“, rekla je sudija Marina Anđelković pošto je današnje suđenje odložila za kraj maja.

Glavna strategija odbrane jeste da dovede u pitanje da je udarac koji je Tadić naneo Vukiću njega koštao života.

Analizirajući medicinsku dokumentaciju veštaci su utvrdili da je Vukić preminuo od zapaljenskog procesa koji se u njegovom organizmu dogodio nakon udarca u stomak. Savetnik koga je angažovala odbrana Slobodan Savić sugerisao je da je Vukić neadekvatno lečen i da hematom, na osnovu kog su veštaci zaključili da je udarac doveo do smrti, nije ni postojao.

Nakon što je sa povredom trbuha primljen u bolnicu, Vukić je odmah operisan, a lekari su naveli da je tokom operacije uočen hematom. Ovu povredu, međutim, nije primetio Savić koji je radio obdukciju.

Sudija Anđelković na jednom od suđenja prokomentarisala je da zakon ne brani da se Savić sada pojavljuje na strani odbrane iako je radio obdukciju, ali je dovela u pitanju etičnost ovog postupka.

Slobodan Vukić preminuo je u januaru 2016. godine dve nedelje posle tuče sa obezbeđenjem kluba „Tilt“. Milovan Tadić optužen je da mu je zadao udarac u stomak koji je izazvao oštećenje unutrašnjih ograna, a kasnije i smrt.

Tadić je ispričao da je Vukić pravio probleme u klubu i da je sa četvoricom pripadnika obezbeđenja pokušao da ga iznese, ali da je on nasrtao na vrata. Prema njegovim rečima, Vukić je pokušao da ga napadne s leđa, pa ga je on odgurnuo nogom u predelu butine.

Pregledanjem snimaka tuče u sudnici utvrđeno je da je Tadić ipak šutnuo Vukića u stomak. Desetak minuta posle udarca, Vukiću je pozlilo i odvezen je u bolnicu.

Optuženi Tadić deo je kriminalno-navijačke grupe čiji pripadnici obezbeđuju beogradske klubove, prodaju drogu, učestvuju u tučama i pucnjavama. Grupu je predvodio Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi koji je ubijen u oktobru 2016. Posle njegovog ubistva, grupu je preuzeo Veljko Belivuk kome se sudilo za učestvovanje u ubistvu, ali je oslobođen. Tadić je često išao na suđenja Belivuku da mu iz publike pruži podršku.

Pojedini svedoci u ovom postupku takođe su članovi ove kriminalne skupine koja ima dobre veze u srpskoj policiji i vlasti. 

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja

Comments are closed.