Suđenje za demoliranje „Komiteta“ odloženo, poslednje održano pre više od godinu dana

Suđenje za demoliranje „Komiteta“ odloženo, poslednje održano pre više od godinu dana

Optuženi ispred sudnice (foto: M. Ćakić/KRIK)

Suđenje grupi momaka optuženih da su 2018. godine demolirali beogradski noćni klub „Komitet“ odloženo je danas jer optuženi Filip Gojković nije doveden iz zatvora Zabela u Požarevcu. Suđenja se odlažu više od godinu dana, a nastavak postupka je zakazan za jun. Među optuženima su i saradnici nedavno uhapšenog Veljka Belivuka.

Piše: Jelena Radivojević

Policajci naoružani automatskim puškama čuvali su danas Prvi osnovni sud u Beogradu jer je iz pritvora sproveden jedan od optuženih za demoliranje noćnog kluba „Komitet“ u Beton hali Boris Karapandžić. Karapandžić je u pritvoru od februara kada je uhapšen kao član kriminalne grupe „Principi“ koju je predvodio Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja.

Naoružani policajci bili su oko Karapandžića i u samoj sudnici.

Suđenje je, međutim, odloženo jer iz zatvora Zabela u Požarevcu nije doveden optuženi Filip Gojković, koji tamo služi kaznu na koju je ranije osuđen zbog prodaje droge.

„Drago mi je da svi dolazite, verujem da će tako biti i u narednom periodu, barem se nadam“, rekla je sudija Snežana Ivković koja vodi postupak i nastavak suđenja zakazala za jun.

Sudija je time nastavila da odlaže suđenja – poslednji put ono je održano pre više od godinu dana, u februaru prošle godine. Prethodno je odloženo jer Karapandžić nije bio doveden iz pritvora.

Suđenje je počelo u decembru 2018. godine, dva meseca nakon što je grupa maskiranih momaka naoružana palicama i flašama, upala u noćni klub „Komitet“ u Beton hali u Beogradu gde su lomili inventar i udarali goste, kako tvrdi tužilaštvo. Nedugo nakon demoliranja novinari KRIK-a došli su do snimka sa sigurnosne kamere koji prikazuje tridesetak osoba kako prilaze ulazu u „Komitet“.

Osim Karapandžića koji je blizak Belivuku, optužen je i Aleksandar Vidojević zvani Aca Rošavi. Obojica su bili članovi ekipe „Janjičari“ koju je predvodio kriminalac Aleksandar Stanković Sale Mutavi, a koju je nakon ubistva Stankovića 2016. godine preuzeo Veljko Belivuk. Belivuk je grupi promenio naziv u „Principi“, a i njega i pojedine članove grupe srpska policija označila je kao članove kavačkog kriminalnog klana.

Samo nekoliko meseci pre napada na „Komitet“, Karapandžić i Vidojević su bili na svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji i fotografisani su kako navijaju u društvu sina predsednika Srbije Danila Vučića.

Vidojević i Vučić nastavili da se viđaju, o čemu svedoče fotografije koje smo ranije objavili. Predsednik Aleksandar Vučić nikada nije objasnio zašto se njegov sin druži sa osobom koja je u policijskim izveštajima označena kao član kavačkog klana, o čemu je KRIK ranije pisao.

Vidojević nije uhapšen kao član Belivukove ekipe koja se sumnjiči za najmanje tri ubistva, otmice, prodaju droge i pranje novca. Detaljnije o istrazi pročitajte ovde.

Comments are closed.