Suđenje Terziću ponovo odloženo

Suđenje Terziću ponovo odloženo

Zvezdan Terzić (foto: FK Crvena zvezda)

Novi početak suđenja direktoru fudbalskog kluba „Crvena zvezda“ Zvezdanu Terziću, optuženom da je nezakonito prisvajao novac od transfera fudbalera, danas je ponovo odložen jer se advokatice nisu pojavile iz zdravstvenih razloga. Suđenje gotovo 11 godina tapka u mestu, a Terzić je u međuvremenu preuzeo „Crvenu Zvezdu“, kako je sam rekao, na insistiranje Aleksandra Vučića, tada prvog potpredsednika Vlade.

Piše: Jelena Radivojević

„Suđenje je odloženo jer smo koleginica i ja bile sada u Domu zdravlja i testirale se na korona virus jer smo bile u kontaktu sa zaraženim klijentom. Dok ne dobijem rezultate ne mogu ni da radim“, rekla je za KRIK Dragica Brajušković, jedna od advokatica Zvezdana Terzića. 

Ona je naglasila da ovo nije pokušaj izbegavanja suđenja iako su odlaganja zbog izostanka česta na ovom suđenju. Poslednji put suđenje se održalo u aprilu 2017. godine, a čak četiri godine nije bilo ni zakazivano.

U junu ove godine predmet je od sudije Zorana Đorđevića preuzela sudija Ana Trifunović Đuričković i zbog toga je suđenje počelo ispočetka. Sudija je zatražila i dodatno vreme da se upozna sa predmetom što je dodatno usporilo proces. 

U postupku tek treba da se održi pripremno ročište koje predstavlja početak suđenja, zatvoreno je za javnost, a na njemu se optuženi izjašnjavaju o krivici, a tužilaštvo i odbrana predlažu dokaze i svedoke. 

Terzić je optužen za zloupotrebe u vezi sa prodajom tri igrača dok je bio direktor kluba „OFK Beograd“ i predsednik Fudbalskog saveza Srbije – Vanje Grubača, Srđana Stanića i Branislava Ivanovića. Tužilaštvo tvrdi da je od 1998. do 2006. godine Terzić protivzakonito zadržao 1,1 milion nemačkih maraka, kao i da je omogućio da dve firme iz inostranstva čije vlasništvo nije otkriveno nezakonito zarade 3,3 miliona evra.

Suđenje je počelo u januaru 2011. godine i stoji u mestu, a od aprila 2017. do ove godine nije čak ni zakazivano. Terzić je u međuvremenu postao direktor fudbalskog kluba „Crvena zvezda“. Učinio je to, kako je sam ispričao, na insistiranje Aleksandra Vučića, tada prvog potpredsednika Vlade.

On je ranije u intervjuu za „Telegraf“ ispričao da ga je 2013. godine Vučić pozvao u svoj kabinet i rekao mu da bi voleo da on preuzme Zvezdu „kako bi napravili dugoročnu priču“. Deset meseci kasnije poziv nije više bio u formi pitanja.

„Tada mi je rekao: ‘Terza, ne pitam te da li hoćeš ili nećeš, znam da imaš neke dileme. Prosto, Zvezda te zove, znaš’. Ja sam mu rekao: ‘Znaš kako kažu stari ljudi – kad komandant zove, samo kažeš: Gospodaru, zapovedaj. Nema šta’“, ispričao je Terzić.

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja

Comments are closed.