Suđenje supruzi Šarićevog saradnika: „Moj suprug je umro nevin“

Suđenje supruzi Šarićevog saradnika: „Moj suprug je umro nevin“

Draginja Bajić (foto KRIK)

Optužena Draginja Bajić rekla je na današnjem suđenju za pranje novca da je ubeđena da njen pokojni suprug nije učestvovao u međunarodnom švercu droge sa narko-bosom Darkom Šarićem, kao i da ona nije prala pare koje je on na taj način zaradio. Pošto su Bajić i ostali optuženi danas izneli završne reči, sudija je zakazala izricanje presude za kraj oktobra.

Piše: Milica Vojinović

„Ubeđena sam da moj pokojni suprug nije izvršio krivično delo i da bi sigurno bio oslobođen u Italiji. Umro je nevin“, istakla je optužena Bajić čiji je suprug Vitomir uhapšen 2010. godine u akciji razbijanja narko-klana Darka Šarića i izručen Italiji gde je preminuo pre početka suđenja.

Draginja Bajić istakla je u završnoj reči da joj je optužbe namestio „nečastan čovek i prevarant Rade Stakić uz pomoć tužioca“. Stakić je inače ranije priznao da je sa njom učestvovao u pranju Bajićevog kokainskog novca i osuđen je na šest meseci zatvora.

„Jedini cilj bio je da otmu imovinu meni… Ostala sam sama i nezaštićena“, kazala je Bajić.

I drugi optuženi ponovili su da nisu krivi, odnosno da nisu prali novac pokojnog Bajića, kao i da nisu ni znali da je on imao problema sa zakonom kada su poslovali s njim.

Završne reči danas su izneli i advokati Oni su istakli da ne samo da nije dokazano da su optuženi krivi, već je dokazana njihova nevinost, pa su predložili sudu da ih oslobode. Kako navode, Vitomir Bajić nije pravosnažno osuđen za šverc droge pošto je preminuo pre početka suđenja, tako da ne može da se dokaže krivica za pranje para koje je navodno stekao ovim švercom.

Dodali su i da njihovi branjenici nisu mogli da znaju za Bajićeve probleme sa zakonom s obzirom na to da su poslove sklapali sa njim pre nego što je za njim raspisana poternica.

„Tužilac to predstavlja kao činjenicu koju su svi morali da znaju. Kao što svi znamo da je Tito bio predsednik Jugoslavije, pa svi treba da znamo šta je Bajić radio, a šta nije radio“, istakao je Dalibor Katančević čiji je klijent, Nebojša Đokić, optužen da je od Bajića kupio firmu, ali samo na papiru i tako mu omogućio da sakrije vlasništvo.

Ni optuženi Zoran Njeguš od koga je Bajić kupio lokale na Zlatiboru nije znao da je na taj način, kako to tužilaštvo tvrdi, Bajić oprao kokainski novac smatra njegov advokat Aleksandar Aleksić.

„Bajić je bio jedan od njegovih komšija, bio je vlasnik lokala u istoj zgradi… Želeo je da proširi svoj lokal i pitao je Njeguša da mu proda svoje lokale“, rekao je advokat Aleksić.

Pošto su svi izneli završne reči sudija Vera Vukotić zakazala je objavljivanje presude za kraj oktobra.

Podsetimo, tužilaštvo tvrdi da je Bajić prala novac svog supruga koji je on stekao švercom kokaina tako što je, dok je on bio u bekstvu, njegovu imovinu prebacivala na druge optužene. Na taj način njen suprug i ona pokušali su da sakriju da su vlasnici imovine kako im ona ne bi bila oduzeta s obzirom na to da je Vitomir Bajić tada bio osumnjičen da je kao deo Šarićeve grupe švercovao drogu.

Pošto je italijansko tužilaštvo verovalo da je bio deo grupe koja se bavila trgovinom kokaina u ovoj zemlji za njim je raspisana poternica. On je 2010. uhapšen u Crnoj Gori i izručen Italiji. Pre početka suđenja pronađen je u svojoj ćeliji mrtav, a tamošnja istraga je utvrdila da je izvršio samoubistvo. 

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja

Comments are closed.