Suđenje policajki bliskoj kavačkom klanu počelo ispočetka

Suđenje policajki bliskoj kavačkom klanu počelo ispočetka

Ubijeni Davorin Baltić (privatna arhiva)

Suđenje policajki Mariji Nikolić koja je bila u kolima sa Davorinom Baltićem, jednim od članova kavačkog klana kada je ubijen, danas je počelo ispočetka pošto je proletos promenjen sudija. Njoj se sudi jer je nakon Baltićevog ubistva iz automobila uzela pištolj i bacila ga u kontejner.

Piše: Bojana Pavlović

Suđenje je trajalo petnaestak minuta – Nikolić je rekla da ostaje pri onome što je ispričala ranije na sudu, a odlučeno je i da se svedoci ne pozivaju ponovo već da se pročitaju njihovi iskazi.

Za sledeće suđenje koje je zakazano za decembar planirano je da o stanju optužene svedoči psihološkinja. Ovo je predložila odbrana koja tvrdi da Nikolić od šoka posle pucnjave nije bila svesna svojih postupaka.

Policajka Marija Nikolić optužena je za nedozvoljeno nošenje oružja. Ona je bila u kolima sa Davorinom Baltićem, pripadnikom kavačkog kriminalnog klana, kada je ubijen u januaru 2018. Nikolić je posle pucnjave pištolj izvadila iz automobila i bacila u kontejner u susednoj ulici.

Ona je navela da nije znala da je Baltić kriminalac i da se sa njegovom suprugom druži od srednje škole, i da im je bila kuma na venčanju.

Rekla je da je tog dana sa Baltićem otputovala na Kopaonik, a da su se u Beograd vratili uveče istog dana. Oko sat vremena pre ponoći kolima su ulazili u garažu u zgradi na Vračaru gde Baltić živi i tada su napadači zapucali, ispričala je.

Nakon što je pucnjava prestala, posegla je za svojim službenim pištoljem iz straha da su napadači još uvek tu, međutim zbog pojasa kojim je bila vezana nije uspela, pa uzela je pištolj iz vrata automobila.

Baltić je bio državljanin Crne Gore i visoko pozicionirani pripadnik kavačkog kriminalnog klana koji se bavi švercom droge, iznudama i zelenašenjem.

Neposredno posle ubistva, direktor policije Vlаdimir Rebić izjavio je da je Baltić od ranije poznat policiji i da je ubijen u obračunu kriminаlnih grupа.

Kavački klan u sukobu je sa škaljarskim i njemu pridruženim kriminalnim grupama.

Do sukoba je došlo 2014. godine kada je u španskom gradu Valensiji nestalo oko 200 kilograma kokaina koji je navodno pripadao kavačkom klanu. U međusobnim obračunima ubijeno je više osoba na obe strane.

Više pročitajte ovde.

Sve vesti sa suđenja policajki Nikolić pročitajte ovde.

Comments are closed.