Suđenje za ubistvo Dunjića: Za uklanjanje dokaza svedok optužio već osuđene

Suđenje za ubistvo Dunjića: Za uklanjanje dokaza svedok optužio već osuđene

Velibor Dunjić (foto: fejsbuk)

Gost splava „Džimis“ Predrag Drezgić, svedočio je danas na suđenju za ubistvo vođe navijača Crvene Zvezde Velibora Dunjića. On je rekao da je video dvojicu da iz kancelarije skidaju risivere sa snimcima sigurnosnih kamera, međutim, ne one koji su za to i optuženi.

Piše: Bojana Pavlović

Suđenje je danas počelo ispočetka pošto je u međuvremenu promenjen jedan član sudskog veća. Sudija Zoran Đorđević tražio je od optuženih da se ponovo izjasne o optužbama, a oni su ponovili da ostaju pri iskazima koje su prethodno dali.

Danas je trebalo da svedoči Nina Šobota, Dunjićeva prijateljica koja je bila sa njim u kolima kada je ubijen, međutim, ona se nije pojavila iz zdravstvenih razloga. Rade Dunjić, brat ubijenog Velibora, kratko je rekao da nema neposrednih saznanja o ubistvu, kao i da bude nije poznato da je njegov brat bio u svađi sa bilo kim od okrivljenih. On je dodao da ne traži odštetu niti se pridružuje gonjenju okrivljenih.

Odbrana je zatim obavestila sudiju Đorđevića da je u sudnici Predrag Drezgić koji nije pozvan da svedoči, iako je ranije prihvaćen za svedoka. Sudija Đorđević odlučio je danas ispita Drezgića.

On je ispričao je da je u noći ubistva bio u svojoj kafani i da je po završetku smene sa dve prijateljice otišao na splav „Džimis“ gde je te večeri pevao Aca Lukas. Prema njegovim rečima, na splav je stigao oko 4.15 ujutru, Lukas je već bio završio nastup i muziku je puštao DJ. Rekao je da je sišao u bekstejdž i kroz otvorena vrata kancelarije video Marka Gvozdenovića i Zorana Vukića da nešto rade.

„Gvozdenović je nešto skidao i čuo sam da mu Vukić viče ’Skidaj to, ajde požuri’. Imam iskustva u ovom poslu. Mnogo puta sam imao slične situacije. Ništa ih nisam pitao, ništa im nisam rekao, samo sam se okrenuo“, rekao je Drezgić.
Prema optužnici, međutim, stvari su se odvijale drugačije.

Tužilaštvo tvrdi da su optuženi Miloš Milosavljević i Vuk Musić pokušali da obrišu snimak sa kamera, ali da nisu uspeli, pa su pozvali Gvozdenovića. Pošto ni njemu nije pošto za rukom da ukloni snimke, Musić mu je naredio da „čupa to i nosi“.

Drezgić je današnjim svedočenjem za uklanjanje dokaza okrivio Gvozdenovića i Vukića koji su priznali delo i već su osuđeni.

Optužnica

Dunjić je ubijen u maju 2014. u jutarnjim časovima dok je automobilom prilazio splavu „Džimis“. Sa njim u kolima bila je njegova prijateljica Nina Šobota koja je pogođena u stomak i butinu.

Više javno tužilaštvo podiglo je u martu 2015. optužnicu protiv devet osoba.

Kao direktni izvršilac optužen je šef obezbeđenja splava Vladimir Đurović, a ostalih osmoro terete se da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina.

Đurović je u bekstvu, a na optuženičkoj klupi su Goran Knežević i Bojan Starovlah optuženi da su mu pomogli da pobegne i sakrije se, kao i Miloš Milosavljević i Vuk Musić jer su uklonili opremu za video-nadzor.

Aleksandar Đuranović koji je se otarasio pištolja i Marko Gvozdenović koji je uništio hard disk sa snimcima sigurnosnih kamera priznali su dela i nagodili se sa tužilaštvom. Priznanje su potpisali i Jelena Krušedolac i Zoran Vukić, brat bivšeg sekretara MUP-a Vanje Vukića koji je te noći radio kao obezbeđenje – zbog neprijavljivanja krivičnog dela.

U trenutku kada je ubijen, iza Dunjića je bila bogata kriminalna prošlost. Protiv njega vođeni su postupci za nasilničko ponašanje, nanošenje teških i lakih telesnih povreda, izazivanje opšte opasnosti, remećenje javnog reda i mira, napad na službeno lice.

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja

 

Comments are closed.