Suđenje za ubistvo Bojovića: Završen postupak protiv Vojnovića

Suđenje za ubistvo Bojovića: Završen postupak protiv Vojnovića

Na suđenju za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića juče su puštani prisluškivani razgovori i prikazivana foto-dokumentacija. Za Miloša Vojnovića, koji je sklopio sporazum o svedočenju i osuđen na deset i po godina zatvora, ovo suđenje je završeno.

Piše: Milica Vojinović

Naočare, ključevi, nekoliko novčanica i kifla pored velike lokve krvi. Ovo se moglo videti na fotografijama koje prikazuju mesto zločina nakon ubistva Nikole Bojovića iz aprila 2013. godine.

Ove, kao i fotografije sa mesta ubistva Miloša Vidakovića u Budvi prikazane su na suđenju optuženima za ova ubistva. Slike iz Budve prikazuju prazan kafić, rasturene barske stolice, krvavu prugastu majicu i telefon na zemlji pored jedne od stolica.

Kada je došao red na fotografije sa obdukcije ubijenog Bojovića predsedavajući sudija Vladimir Duruz predložio je prisutnoj rodbini da napusti sudnicu jer su „slike jako eksplicitne“. Nakon što je stražar obavestio sudiju da prisutni insistiraju da ostanu, fotografije su prelistane, ali veoma brzo.

U nastavku je preslušano i nekoliko prisluškivanih razgovora koje je vodio optuženi Miloš Delibašić. U njima se Delibašić žali na „narkomana“, psuje i kaže kako ga je zvao i kako nije dostupan. O ovim razgovorima se nisu izjašnjavali ni optuženi, ni tužilac, tako da nije jasno na koga se Delibašićevi razgovori odnose.

Postupak za Vojnovića završen

Miloš Vojnović je maju je sa tužilaštvom potpisao sporazum o svedočenju. Njime se obavezao da će na sudu ponoviti sve što je rekao tužilaštvu tokom istrage, a zauzvrat će biti osuđen na deset i po godina zatvora.

Razdvojen postupak u odnosu na Bojanića
Suđenju nije prisustvovao optuženi Goran Bojanić, jer je, kako je rekao njegov advokat, imao visoku temperaturu. Tužilac je predložio da se postupak u odnosu na njega razdvoji kako bi se nastavilo sa suđenjem, što je sudija prihvatio. Zbog toga nisu izvođeni dokazi koji se odnose na njega.

Sudija Duruz rekao je da od sledećeg suđenja Vojnović ne mora da prisustvuje, ali da može da dolazi na ročišta na kojima bi bilo od pomoći da bude prisutan. Njegov advokat i dalje će prisustovati ročištima.

Podsetimo, optužnica protiv grupe podignuta je na osnovu Vojnovićevog kazivanja.

Prema optužnici, Slobodan Šaranović je naredio ubistvo Nikole Bojovića jer je smatrao da je za smrt njegovog brata Branislava 2009. godine odgovoran kriminalac Luka Bojović.

Vojnović je ispričao da su nakon ubistva Nikole Bojovića u aprilu 2013. članovi Šaranovićeve grupe strahovali od odmazde i stoga rešili da ubiju bliske saradnike njegovog brata Luke. Sa tim ciljem je, kako je objasnio Vojnović, i stigao u Budvu – da likvidira Luku Đurovića.

Tokom priprema likvidacije, prema njegovim rečima, došlo je do promene plana. Miloš Delibašić, koji je pod Šaranovićevom komandom vodio grupu, rekao je da treba da se ubije Miloš Vidaković. Vidaković je ubijen u julu 2013. u kafiću „Sejlor“ u Budvi.

Slobodan Šaranović ubijen je početkom ove godine ispred svoje kuće u Budvi.

Pročitajte sve vesti sa suđenja za ubistvo Nikole Bojovića.

Pročitajte detalje o tome kako je funkcionisao Šaranovićev klan.

 

Comments are closed.