Suđenje za ubistvo Bojovića: pretnje svedocima i povučeni iskazi 

Suđenje za ubistvo Bojovića: pretnje svedocima i povučeni iskazi 

Majka Miloša Vojnovića, člana grupe na osnovu čijeg iskaza je sastavljena optužnica, Smilja Šćepanović svedočila je danas o onome što zna o klanu nedavno ubijenog Slobodana Šaranovića i ulozi koju je njen sin imao u njemu. Ona je navela da dobija pretnje od Miloša Delibašića, Šaranovićevog rođaka koji je vodio grupu.

Piše: Bojana Pavlović

Šćepanović je rekla da je Delibašić imao veliki uticaj na njenog sina i da je sa njim zbog toga često dolazila u sukob.

Ona je ispričala da je njen sin, kao i ostali članovi grupe, na sebe preuzimao krivicu, a da je Delibašić prolazio uvek nekažnjeno – za otmicu, pljačku zlatare „Isreal diamond centar“ i kombija KBC banke.

„Advokati su se sastajali, pravili strategiju da svi drugi prihvate krivicu, a da samo Delibašić bude oslobođen. Iza Delibašića je stajao Šaranović. Znala sam to“, rekla je Vojnovićeva majka.

Ispričala je da je njen sin ušao u težak kriminal kad je počeo se druži sa Delibašićem.

„Samo mi je žao što mi je sin postao ubica. Kao majci, žao mi je porodice Vidaković. Rekla sam mu da prizna šta se desilo, da odsluži šta ima. Odlučila sam da kažem sve što znam da bih prekinula njihovo druženje i kriminal – da ne bi bio ubijen i on“, rekla je.

Vojnović je Miloša Vidakovića upucao u kafiću „Sejlor“ u budvanskom Starom gradu naočigled brojnih gostiju. Ranije na suđenju rekao je da je verovao da im preti opasnost jer je grupa ubila Nikolu Bojovića, a da se ispostavilo da ga je Delibašić poslao da ubije Vidakovića koji nije imao nikakve veze sa klanom Luke Bojovića.

Vojnovićeva majka je rekla da je Delibašić više puta pretio njoj i njenoj porodici da pazi šta govori jer ima drugove i da može svašta da se desi. Poslednji put, po njenim rečima, zvao je nedavno iz zatvora, nakon što je iz pritvora u Crnoj Gori pušten Slobodan Šaranović.

„Zvao je moju snaju i rekao šta ćete ti i tvoj dečko sad da radite kad je Sloba izašao. Dolaze i napadaju moje, govore nam da smo cinkaroši. Ako mi se nešto desi, meni ili mojoj porodici, da znate da je to Delibašić“, rekla je Šćepanović.

Vidakovićeva supruga Andrijana danas je na sudu govorila o okolnostima koje su prethodile ubistvu – zavadi njenog supruga sa kumom. Ona je rekla da sem toga ne zna ništa i istakla da ne želi da ima bilo kakve veze sa ovim postupkom.

Cvetanović odbio da svedoči

Brat Saše Cvetanovića Pitbula, optuženog da je po nalogu Slobodana Šaranovića aprila 2013. ubio Nikolu Bojovića, na današnjem suđenju odbio je da svedoči. On je pre četiri godine tužilaštvu ispričao da je grupa planirala da ubije njegovog brata, ali taj iskaz neće moći da se koristi na sudu.

U septembru 2013. Jugoslav Cvetanović ispričao je da ga je sredinom maja te godine, dve nedelje posle ubistva Bojovića, brat Saša pozvao da dođe u Crnu Goru, dao mu nešto novca i rekao da je „završio“ neki posao u Beogradu.

Jugoslav Cvetanović rekao je tužilaštvu da mu se brat požalio „da su ga ostavili ko poslednjeg kera“ i odbacili, da im je bio potreban samo da završi posao i da ne zna šta će sada biti sa njima.

Na prošlom suđenju Saša Cvetanović je rekao da je ova izjava uzeta od njegovog brata na prevaru i insistirao da on što pre bude pozvan da svedoči „dok je još živ jer ubijaju sve koji nešto znaju o slučaju“.

Nestabilna ličnost

Grupa čiji je vođa bio Šaranović optužena je za dva ubistva – Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića i pripremu još četiri likvidacije, među kojima je Cvetanovićeva.

Miloš Delibašić, Šaranovićev rođak koji je operativno vodio grupu, odlučio je da se reši Cvetanovića jer ga je smatrao nestabilnim, piše u optužnici.

Delibašić je brinuo da bi Cvetanović mogao da dovede u opasnost grupu – brzo je potrošio 30 hiljada evra koje je dobio za ubistvo Bojovića i počeo je da traži još novca. Cvetanović je znao mnogo o ubistvu, a snimila ga je i sigurnosna kamera.

Delibašić je ovakvu odluku, navodno, doneo ne konsultujući Šaranovića.

Plan je bio da ga pod izgovorom da treba da završi neki posao namame na strelište u Crnoj Gori gde su vežbali gađanje i tamo ubiju. Ne zna se iz kojih razloga plan nisu realizovali.

Slobodan Šaranović ubijen je ispred svoje kuće u Budvi prošlog meseca u 78. godini. Pre toga, bio je optužen kao naručilac ubistva Nikole Bojovića, brata kriminalca Luke Bojovića. Šaranović je ubistvo naručio iz osvete verujući da je Luka Bojović odgovoran za ubistvo njegovog brata Branislava.

Strahujući od osvete Luke Bojovića, grupa je pripremila likvidaciju njegovih ljudi.

Pročitajte sve vesti sa suđenja za ubistvo Nikole Bojovića

Pročitajte posebnu priču o tome kako je funkcionisao Šaranovićev klan

Comments are closed.