Suđenje za ubistvo Bojovića: Ispitivanje optuženog Vojnovića

Suđenje za ubistvo Bojovića: Ispitivanje optuženog Vojnovića

Miloš Vojnović, član grupe Slobodana Šaranovića optužene za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića koji je priznao krivicu, odgovarao je na pitanja optuženog Miloša Delibašića. „Pričao si da sam častan i da me voliš. Koji je bio tvoj motiv da me optužiš da sam vođa grupe?“, pitao ga je Delibašić.

Piše: Bojana Pavlović

Nakon što je uhapšen u julu 2013. godine, Vojnović je više puta davao iskaz, a na osnovu njegovog kazivanja tužilaštvo je prošle godine podiglo optužnicu protiv ove grupe.

Slobodan Šaranović naručio je ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, aprila 2013. da bi osvetio smrt brata Branislava. Posle ovog ubistva, po Vojnovićevim rečima, nastao je haos.

Vojnović je govorio da je do njih stigao glas da su zbog ubistva Bojovića u opasnosti i da je njegov brat Luka angažovao saradnike da im se osvete. Zbog toga su, kako je rekao, isplanirali ubistva ljudi navodno bliskih Luki Bojoviću – Luke Đurovića, Vladimira Jovanovića zvanog Vlada Japanac i Filipa Koraća.

Vojnoviću je na današnjem suđenju pitanja postavljao Miloš Delibašić za koga je Vojnović naveo da je po hijerahiji bio odmah iza svog ujaka Slobodana Šaranovića – da je bio vođa grupe, ugovarao poslove i davao zaduženja drugim članovima.

On je ranije ispričao da je sa Delibašićem prijatelj od detinjstva i da su zajedno vršili različita krivična dela – otmice, iznude, razbojništva, pljačke, ali da do tada nisu ubijali.

Delibašić je danas nekoliko sati ispitivao Vojinovića pokušavajući da ukaže na neslaganja u iskazima koje je dao. Vojnovića je pitao o motivima zbog kojih je sve što zna ispričao tužilaštvu.

„Da li je istina da sam živeo kod tvog tvog oca, da me je voleo kao svog sina i da smo spavali u istom krevetu kao deca? Pričao si da sam častan i da me voliš. Koji je bio tvoj motiv da me optužiš da sam vođa grupe?“, pitao je Delibašić.

„Zato što si me poslao da ubijem čoveka za ko zna koga tamo. I zato što si me slagao. Hteo sam da se pomirim sa samim sobom i rekao sve što se dogodilo“, rekao je Vojnović.

Delibašić mu je, po Vojnovićevim rečima, tokom priprema likvidacija saopštio da se plan odlaže i da prvo treba da se ubije Miloš Vidaković.

Vojnović je ispričao da su zbog Vidakovića u Budvu stigli Slaviša Novaković i Uroš Mišić, navijač Crvene zvezde osuđivan za nanošenje teških telesnih povreda žandarmu.

Vidakovića su pronašli u kafiću „Sejlor“ u budvanskom Starom gradu, a Vojnović ga je izrešetao u prepunom kafiću.

Mišića, po Vojnovićevim rečima, „pokupio“ je Slaviša Novaković iz neke pivnice i doveo u Crnu Goru. Mišić, kaže Vojnović, nije znao da se spremaju ubistva.

„Gledao sam da Mišića malog što manje spominjem jer ste njega pokupili, on dečko nije znao.“

„Pa ti si ga svojom pričom sad zakucao, jer si rekao da je učestvovao u pripremi ubistva“, rekao je Delibašić.

Ispitivanje je proteklo u napetoj atmosferi – sudski stražari stajali su između Delibašića i Vojnovića. Delibašić je nekoliko puta istakao da je zadovoljan odgovorima jer je smatra da je svojim ispitivanjem uspeo da dokaže da Vojnović ne govori istinu.

Kratku pauzu na suđenju, Delibašić je iskoristio da bi pretio Vojnoviću. Delibašić je pred sudijom ponovio da je u seksualnom kontekstu govorio o Vojnovićevoj maloletnoj ćerki. Sudija ga je upozorio da će biti udaljen iz sudnice ukoliko se takvo ponašanje ponovi. Suđenje se nastavlja 1. marta.

Pročitajte detalje o poslovima Slobodana i Branislava Šaranovića

Pročitajte šta je na suđenju ispričao optuženi Miloš Vojnović

Comments are closed.