Suđenje za nasilje u Beton hali: Barmen nije video demoliranje kluba

Suđenje za nasilje u Beton hali: Barmen nije video demoliranje kluba

Deo optuženih sa advokatom (foto: KRIK)

Suđenje optuženima za demoliranje kluba „Komitet“ u Beton hali u Beogradu počelo je danas ispočetka pošto je u međuvremenu optužena još jedna osoba. Svedočio je i barmen kluba koji je rekao da nije video šta se dogodilo pošto se sklonio u magacin.

Piše: Bojana Pavlović

Sudija Ljudmila Miljković na početku suđenja rekla je da je u međuvremenu optužen i Filip Gojković i da je donela odluku da se svima sudi u istom postupku.

Suđenje je zbog toga počelo ispočetka, a optuženi su se ponovo izjasnili o krivici. Svi su istakli da ostaju pri ranijim navodima da nisu krivi. Isto je rekao i Gojković i dodao da će se braniti ćutanjem.

Potom je o događajima koji su se u oktobru prošle godine odigrali u klubu „Komitet“ ispitan svedok Uroš Berat koji je te večeri radio kao barmen u šanku. On je rekao da sa mesta na kom se nalazio nije mogao da vidi šta se dešavalo u klubu.

„Ništa nisam video, čuo sam samo buku, mi smo se sklonili u magacinski prostor i to je to. Kada sam izašao nikog nisam zatekao, klub je bio demoliran i bilo je srče na podu“, istakao je svedok.

Podsetimo, napad na klub „Komitet“ u Beton hali dogodio se početkom oktobra prošle godine. Optuženo je 11 osoba kojima se na teret stavlja da su upali u klub, rasturili inventar i prebili dvojicu muškaraca za koje mediji navode da su obezbeđivali klub.

Nakon što su se prethodno organizovali, optuženi su iz kluba „Gotik“ koji je u neposrednoj blizini krenuli ka „Komitetu“ noseći metalne šipke i palice, čaše i flaše, navodi tužilaštvo. Maskirani fantomkama, sa kapuljačama ili duksevima navučenim preko lica prišli su klubu i počeli da bacaju predmete ka ulazim vratima. Po ulasku, počeli su da lome i obaraju stolove i stolice, kase i da udaraju goste, piše u optužnici.

Na optuženičkoj klupi su Miloš Hrkman, Marko Čičković, Predrag Košprdić, Aleksandar Vidojević, Stefan Bjelivuk, Marko Milosavljević, Mladen Vučetić, Milan Jezdimirović, Boris Karapandžić, Inel Čantrić i Filip Gojković. Na teret im se stavlja nasilničko ponašanje.

Kriminalne veze

Aleksandar Vidojević i Boris Karapandžić članovi su ekipe Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja koji je preuzeo upravljanje Partizanovom navijačkom grupom „Janjičari“ posle ubistva kriminalca Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi u oktobru 2016.

Članovi ove grupe, kako pokazuje dokumentacija koju je prikupio KRIK, obezbeđivali su noćne klubove u glavnom gradu, čuvali predstavnike fudbalskog kluba Partizan, prodavali drogu i učestvovali u tučama i pucnjavama.

Nakon što je preuzeo vođstvo nad grupom, Belivuk je optužen za pomaganje pri ubistvu, pa ga je na tribini menjao Aleksandar Vidojević poznat i kao Aca Rošavi, jedan od optuženih u ovom slučaju. Protiv Vidojevića trenutno se vode još dva postupka – za razbojništvo i nedozvoljeno posedovanje oružja. Novinari KRIK-a otkrili su i da je Vidojević u maju prošle godine postao vlasnik firme za privatno obezbeđenje, koja je pre toga bila u vlasništvu Stankovićeve devojke.

Karapandžić je bio navijač Crvene zvezde da bi se kasnije priključio „Janjičarima“. Osuđivan je za trgovinu drogom, nezakonito posedovanje oružja i razbijanje kafića „Holivud“ u vlasništvu bivšeg vođe navijača Partizana Aleksandra Vavića.

Vidojević i Karapandžić snimljeni su prošlog leta u Rusiji kako na tribini na svetskom prvenstvu u fudbalu navijaju sa Danilom Vučićem, sinom predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Detaljnije pročitajte u posebnoj priči.

Pročitajte sve vesti o ovom slučaju.

Comments are closed.