Suđenje vlasniku „Havane“ održano bez prisustva medija

Suđenje vlasniku „Havane“ održano bez prisustva medija

Danas je održano prvo ročište optuženima Vladimiru Popoviću, žandarmu Vojislavu Kostiću i Daliboru Đoriću zbog sumnje da su od dve osobe pokušali da iznude 110.000 evra, stan, druge nekretnine i automobile. Suđenje je bilo otvoreno za javnost, ali u sudnici nije bilo mesta za novinare.

Piše: Milica Vojinović

Prema rečima portparolke Višeg suda u Beogradu, Bojane Stanković, na današnjem suđenju izneo je odbranu samo prvooptuženi Dalibor Đorić, a sledeće je zakazano za septembar kada će odbranu izneti i ostali optuženi. Popović, Kostić i Đorić i dalje su u pritvoru.

Njih trojica uhapšeni su sredinom januara. Kako je tada saopštila policija, oni su krajem prošle godine u Popovićevom klubu „Havana“ naneli teške telesne povrede jednom od oštećenih dok su pokušavali da ga nateraju da prizna da im duguje novac.

U trenutku hapšenja policija je kod njih pronašla više od 250.000 evra i oko 2,2 miliona dinara za koje se sumnja da su pribavljeni iznudama, kao i mobilne telefone kojima su se dogovarali oko izvršenja ovih dela.

Novinarka KRIK-a nije mogla da prisustvuje današnjem ročištu jer je, kako joj je rečeno, sudija odabrala sudnicu u kojoj se našlo mesta samo za trojicu optuženih i njihove advokate. Iako je suđenje otvoreno za javnost, za predstavnike medija nije obezbeđeno nijedno mesto.

Portparolka suda novinarima KRIK-a rekla je da će skrenuti pažnju sudiji da se na sledećim ročištima novinarima obezbedi mogućnost da prate suđenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *