Suđenje u slučaju „Tilt“ odloženo za mart

Suđenje u slučaju „Tilt“ odloženo za mart

Milovan Tadić (desno) sa advokatom (foto: KRIK)

Suđenje Milovanu Tadiću, članu obezbeđenja kluba „Tilt“, optuženom da je u decembru 2015. godine gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo povrede od kojih je preminuo, odloženo je jer sudu nije stigao dopis veštaka.

Piše: Jelena Radivojević

Sudija Marina Anđelković obavestila je prisutne u sudnici da dopis veštaka nije stigao zbog štrajka pošte, te da suđenje odlaže za mart naredne godine.

Veštaci koji su analizirali medicinsku dokumentaciju, podsetimo, utvrdili su da je Vukić preminuo pošto je kod njega došlo do zapaljenskog procesa nakon što je dobio udarac u stomak.

Jedan od veštaka ispričao je na sudu da udarac nije morao da bude jak, kao i da kod većine ljudi on ne bi izazvao teže posledice ili smrt, već da je reč o posebnom stanju organizma koji je reagovao na traumu.

Veštake su potom na suđenju ispitivali stručni savetnici koje je angažovala odbrana optuženog, a njihova pitanja ukazivala su na to da postoji mogućnost da je Vukić preminuo usled neadekvatnog lečenja.

Tako je profesor sudske medicine Slobodan Savić rekao na suđenju u oktobru da je ključna povreda na osnovu koje su veštaci zaključili da je udarac u trbuh doveo do posebnog stanja organizma, pa na kraju i do smrti, hematom, odnosno krvni podliv, koji po njegovom mišljenju nije ni postojao.

Lekari koji su Vukića operisali pošto je primljen u bolnicu sa povredama trbuha u njegovoj listi naveli su hematom, ali ne i gde se on nalazio, rekao je Savić. Tokom obdukcije, koju je radio upravo Savić, krvnog podliva nije bilo.

Vukić je preminuo u januaru 2016. godine, dve nedelje nakon tuče sa obezbeđenjem kluba „Tilt“, a Milovan Tadić je optužen da je zadao kobni udarac u stomak koji je izavao oštećenje unutrašnjih ograna, a kasnije i smrt.

Na suđenju se branio tvrdeći da ga je Vukić napao sa leđa, da se on okrenuo i odgurnuo ga nogom u predelu butine.

Tadić je blizak grupi ubijenog kriminalca i vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi koji je ubijen u oktobru 2016. Članovi ove grupe obezbeđivali su beogradske klubove i splavove i učestovali u više nasilnih događaja.

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja

Comments are closed.