Suđenje u slučaju „Tilt“ odloženo za kraj marta

Suđenje u slučaju „Tilt“ odloženo za kraj marta

Milovan Tadić (desno) sa advokatom (foto: krik.rs)

Suđenje Milovanu Tadiću, pripadniku obezbeđenja kluba „Tilt“, optuženom da je u decembru 2015. godine gostu Slobodanu Vukiću naneo povrede od kojih je preminuo, danas je odloženo zbog privatnih obaveza sudije. Sledeće je zakazano za dva meseca.

Piše: Bojana Pavlović

Sudija Marina Anđelković rekla je da su joj iskrsle obaveze zbog kojih mora da suđenje odloži. Ona je prethodno obavestila veštake koji je trebalo da svedoče da danas ne dolaze.

„Ni njima nije odgovaralo zbog lošeg vremena. Zamolili su me pošto je zima da ne dolaze iz Novog Sada“, rekla je sudija i sledeće suđenje zakazala tek za kraj marta.

Branioci se, međutim, nisu sporazumeli sa sudijom, pa su se pripremili za ispitivanje veštaka i pozvali stručne saradnike.

Podsetimo, Vukić je preminuo u januaru 2016, dve nedelje nakon tuče sa članovima obezbeđenja kluba „Tilt“. Tadić je optužen da je Vukiću zadao udarac u stomak što je izazvalo oštećenja unutrašnjih organa, a potom i smrt.

Tadić se na suđenju branio tvrdeći da ga je Vukić napao sa leđa, da se on okrenuo i odgurnuo ga nogom u predelu butine.

Glavni dokazi na ovom suđenju su iskazi svedoka i snimci sigurnosnih kamera. Tokom postupka svedočilo je više pripadnika obezbeđenja koji su tvrdili da nisu videli udarac, međutim, prilikom pregledanja snimaka sudija je prokomentarisala da se vidi da je Tadić šutnuo Vukića u stomak.

Na današnje suđenje Tadić je doveden iz pritvora gde se nalazi od avgusta kada je uhapšen zbog sumnje na trgovinu drogom.

Optuženi Milovan Tadić blizak je grupi ubijenog kriminalca i vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Članovi ove grupe obezbeđivali su beogradske klubove i splavove i učestovali u više nasilnih događaja.

Posle ubistva Stankovića, grupu je preuzeo njegov najbliži saradnik Veljko Belivuk. Belivuk je i sam učestvovao u tučama u klubovima koje je obezbeđivao zbog čega je i osuđen. On je u maju nepravosnažno oslobođen opužbi za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića, a Tadić je tokom suđenja redovno dolazio da ga podrži.

I pojedini svedoci na suđenju članovi su ove kriminalne grupe.

Pročitajte sve vesti sa suđenja

Comments are closed.