Suđenje u slučaju „Tilt“ još jednom odloženo

Suđenje u slučaju „Tilt“ još jednom odloženo

Milovan Tadić (desno) sa advokatom (foto: krik.rs)

Suđenje Milovanu Tadiću, radniku obezbeđenja kluba „Tilt“, optuženom da je u decembru 2015. godine gostu Slobodanu Vukiću naneo povrede od kojih je preminuo, danas je odloženo jer nisu došli svi svedoci. Sledeće je zakazano za jul.

Piše: Bojana Pavlović

Na današnje suđenje došao je veštak sudske medicine Radenko Vuković, međutim odbrana je insistirala da se suđenje odloži jer nisu došli i njegovi saradnici, članovi komisije koja je sačinila obdukcioni nalaz preminulog Vukića.

Advokati su istakli da žele da troje veštaka ispitaju na istog dana, jer bi oni u suprotnom mogli da unapred pripreme odgovore znajući koja su pitanja postavljana Vukoviću.

Oni su naglasili da je izuzetno važno da se svi veštaci pojave jer njihov nalaz može da odredi dalji tok suđenja.

Sudija Marina Anđelković odložila je suđenje i sledeće zakazala za jul.

Podsetimo, Vukić je preminuo u januaru 2016, dve nedelje nakon tuče sa članovima obezbeđenja kluba „Tilt“. Tadić je optužen da je Vukiću zadao udarac u stomak što je izazvalo oštećenja unutrašnjih organa, a potom i smrt.

Tadić se na suđenju branio tvrdeći da ga je Vukić napao sa leđa, da se on okrenuo i odgurnuo ga nogom u predelu butine.

Glavni dokazi na ovom suđenju su iskazi svedoka i snimci sigurnosnih kamera. Tokom postupka svedočilo je više pripadnika obezbeđenja koji su tvrdili da nisu videli udarac, međutim, prilikom pregledanja snimaka sudija je prokomentarisala da se vidi da je Tadić šutnuo Vukića u stomak.

Tadić se u ovom slučaju branio sa slobode, ali je u avgustu prošle godine uhapšen zbog trgovine drogom i od tada je u pritvoru. Suđenje za drogu počelo je prošle nedelje.

Optuženi je blizak grupi ubijenog kriminalca i vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Članovi ove grupe obezbeđivali su beogradske klubove i splavove i učestovali u više nasilnih događaja.

Posle ubistva Stankovića, grupu je preuzeo njegov najbliži saradnik Veljko Belivuk. Belivuk je i sam učestvovao u tučama u klubovima koje je obezbeđivao zbog čega je i osuđen. On je oslobođen opužbi za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića, a Tadić je tokom suđenja redovno dolazio da ga podrži.

Pročitajte sve vesti sa suđenja

Comments are closed.