Suđenje u slučaju „Havana“ odloženo, optuženi nema advokata

Suđenje u slučaju „Havana“ odloženo, optuženi nema advokata

Današnje suđenje optuženima za iznudu i prebijanje u beogradskom klubu „Havana“ odloženo je nakon što je optuženi Vladimir Popović zamolio sud za još vremena kako bi našao novog advokata. Popovića je u ovom postupku branio advokat Dragoslav Ognjanović koji je ubijen krajem jula ove godine.

Piše: Milica Vojinović

„Kontaktirao sam više advokata posle tragičnog događaja“, kazao je danas Popović objasnivši da nijedan od advokata sa kojima je razgovarao nije hteo da uzme njegov slučaj jer je postupak već u završnoj fazi.

On je zatražio više od mesec dana kako bi njegov budući advokat mogao da se upozna sa predmetom. Sudija Slavica Nikolić odobrila je ovaj zahtev i naredno suđenje zakazala za sredinu decembra.

Sudija je, međutim, Popoviću naložila da u roku od nedelju dana odluči koji će ga advokat zastupati i sudu dostavi punomoćje za svog novog branioca. Ukoliko ovo ne uradi biće mu dodeljen advokat po službenoj dužnosti, navela je sudija.

Na narednom ročištu tužilac bi trebalo da počne sa iznošenjem završne reči, nakon čega će to učiniti i advokati, kao i optuženi. Potom se očekuje donošenje prvostepene presude.

Podsetimo, Daliboru Đoriću, Vladimiru Popoviću i žandarmu Vojislavu Kostiću u ovom postupku sudi se jer su, kako tvrdi tužilaštvo, od dve osobe pokušali da iznude 110.000 evra, stan, druge nekretnine i automobile na ime navodnog duga. Na teret im se stavlja i nanošenje teških telesnih povreda. Sva trojica su na sudu negirali da je reč o iznudi.

Optuženi u ovom postupku bliski su ljudima iz grupe Luke Bojovića – kriminalca koji služi zatvorsku kaznu u Španiji, kao i pripadnicima škaljarskog klana koji rukovodi operacijama iz Kotora. Obe grupe bave se švercom droge, ali i likvidacijama.

Popović je dobar prijatelj Filipa Koraća, koji je jedan od ključnih ljudi Luke Bojovića u Beogradu. On i porodica Luke Bojovića delili su istog advokata – Dragoslava Ognjanovića, koji je nedavno ubijen ispred svoje zdrade na Novom Beogradu. Ognjanovićev ubica još nije pronađen, a njegovo ubistvo izazvalo je brojne reakcije struke.

Pročitajte sve vesti u vezi sa ovim slučajem

Comments are closed.