Suđenje Šariću za šverc kokaina ponovo odloženo

Suđenje Šariću za šverc kokaina ponovo odloženo

Suđenje Darku Šariću i članovima njegove grupe za međunarodni šverc više od pet tona kokaina danas je odloženo jer se u sudnici nije pojavio optuženi Željko Vujanović.

Piše: Nataša Marković

Sudija Siniša Petrović rekao je da je obavešten da Vujanović neće doći zbog zdravstvenih problema – gihta. Vujanović, koji je inače Šarićev brat od tetke, u optužnici je označen kao jedan od organizatora grupe.

Petrović je zakazao šest termina za suđenje sledećeg meseca što je izazvalo negodovanje advokata zbog poklapanja datuma sa već zakazanim ročištima u drugim predmetima.

Po zakonu, svaki optuženi mora imate branioca, u suprotnom se suđenje odlaže ili se može razdvojiti postupak u odnosu na optuženog koji nema advokata.

Sudija nije želeo da promeni termine ističući da branioci mogu da pošalju zamenu.

Od početka godine u ovom postupku održano je sedam suđenja, a osam puta je odloženo. Razlozi su uglavnom bili nepojavljivanje advokata i optuženih, ali i zahtevi za izuzeće tužioca.

Danas je trebalo da se zamenik tužioca Saša Ivanić i advokati izjašjavaju o dokazima koji su predstavljeni na prethodnim suđenjima – sms i mejl prepisci između Darka Šarić i ostalih članova grupe neposredno pre hapšenja u akciji „Balkanski ratnik“ u oktobru 2009. godine.

Tada je na luksuznoj jahti Maui, nedaleko od Montevidea, pronađeno je 2,1 tona kokaina zapakovana u šarene balone. Usled lošeg vremena i ne baš dobre koordinacije, grupa nije uspela da sa jahte drogu prebaci na prekookeanski brod koji bi je prevezao u Evropu.

Istog dana kada je kokain zaplenjen srpska policija uhapsila je Vujanovića i još nekoliko osoba.

Pročitajte detalje o tome kako je radio Šarićev klan.

Pročitajte sve vesti sa suđenja Darku Šariću za šverc kokaina.

Comments are closed.