Suđenje Šariću za šverc droge odloženo za februar

Suđenje Šariću za šverc droge odloženo za februar

Sudnica Višeg suda

Suđenje Darku Šariću za šverc više od pet tona kokaina odloženo je danas jer se na suđenju nije pojavio advokat svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Piše: Bojana Pavlović

Sudsko veće razmatralo je da razdvoji postupak protiv Joksovića, ali je odlučilo da to ipak ne učini jer bi se pregledani dokazi ponovo morali prikazivati – kada na suđenje dođe njegov advokat.

Branioci optuženog Darka Tošića tražili da mu sud odredi jemstvo i dozvoli da se brani sa slobode. Sud će o tome odlučiti do sledećeg ročišta koje je zakazano za februar. Tošić se prvi put na sudu pojavio u septembru prošle godine kada je iz Holandije isporučen Srbiji.

Suđenje je tada počelo ispočetka nakon što je Apelacioni sud u maju prošle godine ukinuo presudu i naložio ponovno suđenje. Ukinutom presudom Darko Šarić kao organizator grupe osuđen bio je osuđen na 20 godina zatvora, a njegovi saradnici na dugogodišnje kazne. Apelacioni sud potvrdio je presudu za troje oslobođenih članova grupe.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je prvu optužnicu protiv Šarića i dvadesetak članova njegove grupe u aprilu 2010. godine. On je bio u bekstvu sve do marta 2014. kada se predao jer je, kako je kasnije objasio, osetio da zbog promene političke klime u Srbiji može da očekuje pošteno suđenje.

Detalje o međunarodnom švercu kokaina pročitajte u tekstu Ključni momenti slučaja Šarić.

Pročitajte sve vesti sa suđenja

Dokumentaciju koja se odnosi na ovaj slučaj možete pronaći u našoj bazi dokumenata (samo za registrovane članove)

Comments are closed.