Suđenje Šariću: U mesecu zastarevanja, sud odlučuje o dokazima

Suđenje Šariću: U mesecu zastarevanja, sud odlučuje o dokazima

Darko Šarić u sudnici Višeg suda u Beogradu

Uprkos upozorenju tužioca da advokati Darka Šarića odugovlače postupak koji se protiv njega vodi zbog lažnih ličnih dokumenata, sudija je dozvolio odbrani da obrazlaže predložene dokaze. Do sledećeg ročišta zastariće jedno od tri krivična dela za koja je Šarić optužen u ovom postupku.

Piše: Nataša Marković

Veštačenje otiska prstiju, potpisa i pribavljanje originalnih dokumenta iz Hrvatske predloženi su i danas kao dokaz odbrane Darka Šarića. Sudija je nekoliko puta upozorio Šarićeve advokate da su neki od njih već spominjani na prethodnim ročištima.

Dok je trajala debata o dokazima, tužilac je podsetio da je održano već nekoliko suđenja i da je odbrana morala da izvrši uvid i iznese svoje primedbe ranije – „kada je za to bilo vreme“.

Svi dokazni predlozi usmereni su na odugovlačenje postupka, a što je sud dužan da spreči. Predlažem sudu da odbije sve predloge i da se danas okonča glavni pretres“, rekao je tužilac Predrag Ćetković.

Veći broj predloženih dokaza je danas odbijen, dok će o nekima sud naknadno odlučiti.

Sledeće ročište zakazano je za kraj maja kada jedno od tri dela koja se navode u optužnici apsolutno zastareva.

Šarić je optužen da je 2007. godine hrvatskom konzulatu priložio falsifikovana dokumenta na osnovu kojih su mu izdati hrvatski pasoš i lična karta na ime Tomislav Savatović. On je početkom februara negirao da je koristio lažni pasoš, ali nije izneo odbranu.

I na današnjem suđenju Šarić je ponovio da nije obmanuo službenike da mu izdaju dokumenta.

Nisam to uradio. Nikad ih ne bih obmanuo, nego bih ih dobro platio“, rekao je.

Do sada su od četiri zakazana ročišta dva bila odložena – zbog zahteva za izuzeće sudija i tužilaca i nedolaska advokata.

Pročitajte sve vesti sa suđenja Darku Šariću za dokumenta.

Comments are closed.