Suđenje Šariću: Sud odlučio da optuženima dostavi snimke prisluškivanih razgovora

Suđenje Šariću: Sud odlučio da optuženima dostavi snimke prisluškivanih razgovora

Viši sud

Na današnjem suđenju Darku Šariću za pranje kokainskog novca sud je prihvatio predlog odbrane da im se dostave audio-zapisi prisluškivanih razgovora. Suđenje je odloženo za početak maja.

Piše: Milica Vojinović

Ovaj zahtev odbrana ima već duže vreme, ali je sudsko veće isticalo da ne postoje smetnje da snimljene razgovore slušaju u zgradi Specijalnog suda.

Nakon što su neki od ovih razgovora, koji kao dokazi još nisu predstavljeni na suđenju, dospeli u medije, odbrana je juče ponovo zatražila da im se audio i video-snimci dostave u elektronskom formatu.

Okrivljeni Nebojša Jestrović požalio se danas ponovo na snimke koji su procurili u javnost.

„Zloupotreba je već izvršena, a ko je izvršio, nadam se da će nadležni tužilac da utvrdi“, kazao je on.

Na ovo mu je sudija odgovorio da, iako nije trebalo da ti snimci izađu u javnost, to nije predmet današnjeg suđenja.

Sudsko veće prihvatilo je primedbe okrivljenog Radovana Štrpca da nisu bili u mogućnosti da se pripreme za današnji pretres pa je odlučeno da se suđenje odloži. Nastavak je zakazan za početak maja.

Prisluškivani razgovori trebalo je da budu preslušavani na prethodnim ročištima, ali se zbog prigovora advokata i traženja izuzeće sudskog veća to nije dogodilo.

Darko Šarić i članovi njegove grupe optuženi su da su više od 22 miliona evra zarađenih švercom kokaina ubacivali u legalne tokove – privatizacijom kompanija, ali i kupovinom ranije privatizovanih firmi.

Pročitajte sve vesti sa suđenja Darku Šariću za pranje novca

Optužnice protiv Darka Šarića za pranje novca, registrovani članovi mogu pronaći u bazi dokumenata

Comments are closed.