Suđenje Šariću: Preslušavanje razgovora samo u najavi

Suđenje Šariću: Preslušavanje razgovora samo u najavi

Sudija Siniša Petrović najavio je preslušavanje snimljenih telefonskih razgovora koje je vodio Darko Šarić i članovi njegove grupe tokom priprema šverca 5,8 tona kokaina. Do toga, međutim, nije došlo jer je odbrana zatražila dodatno vreme da se upozna sa snimljenim razgovorima.

Piše: Nataša Marković

Razgovori, koje je kriminalistička policija snimila tokom 2008. i 2009. godine, odnose se na konkretne akcije šverca kokaina i prikazuju organizaciju, odnose i okolnosti u kojima je funkcionisala grupa Darka Šarića, navodi se u optužnici.

Petrović je objasnio da će odbrana kasnije imati priliku da se izjasni o svakom razgovoru, ali snimci nisu ni preslušani jer su se advokati javljali za reč.

Oni su tražili izmene načina izvođenja dokaza, a imali su i primedbe na izbor snimljenih razgovora koji bi trebalo da budu pušteni.

Sudu se obratio i Darko Šarić rekavši da on „nikada nije bežao od telefonskih razgovora“, ali da ima problem sa njihovom selekcijom.

„Izdvoje se dva razgovora koja zvuče čudno. A ja sam imao preko pedeset razgovora dnevno. Ne bežim od razgovora. Nikad nisam.“

Njegov advokat Danilo Šarić zatražio je od suda da im dostave 11 diskova sa snimljenim razgovorima.

„Prvi put posle osam godina tražimo celokupni materijal kako bismo se upoznali sa svim dokazima“, rekao je Danilo Šarić.

Snimljeni telefonski razgovori Šarića i članova njegove grupe već su preslušavani tokom prethodnog suđenja – krajem 2013. i početkom 2014. godine. Podsetimo, ovo je ponovljeni postupak – Viši sud je u julu 2015. godine doneo presudu, ali je odlukom Apelacionog suda ona ukinuta i suđenje je počelo ispočetka.

Iako je najavljeno da će ponovljeni postupak trajati kratko, na zahtev odbrane dokazi se ponovo izvode.

Darku Šariću sudilo se u odsustvu do marta 2014. kada se predao srpskim vlastima.

Sve vesti o suđenju Darku Šariću za šverc kokaina pročitajte ovde.

Comments are closed.