Suđenje Šariću: ponovo traženo izuzeće tužilaca

Suđenje Šariću: ponovo traženo izuzeće tužilaca

Odbrana Darka Šarića danas je ponovo tražila izuzeće tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića i njegovog zamenika Saše Ivanića zbog navodnog pritiska na odbranu. Od četiri zakazana suđenja za šverc 5,7 tona kokaina ovog meseca održano je samo jedno.

Piše: Nataša Marković

Advokati Darka Šarića i drugih optuženih danas su, po drugi put od kako je suđenje počelo ispočetka, tražili izuzeće tužilaca. Razlog je, kako su naveli, što je Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) juče saslušala jednog od Šarićevih advokata Slobodana Pajovića zbog vršenja pritiska na svedoke.

„Smatramo da se radi o pritisku i pokušaju slabljenja odbrane i direktnom vređanju prava na odbranu Darka Šarića“, rekao je advokat Radoslav Baćović.

Tužilac Saša Ivanić istakao je da je ovo peti ili šesti zahtev za njegovo izuzeće i da je sve ovo usmereno na odugovlačenje postupka.

„U slučaju kada se ovakvi zahtevi ponavljaju, veće ima pravo da ih tretira kao ometanje postupka“, rekao je sudija Siniša Petrović, ali dodao da to ovaj put nije slučaj.

Sudsko veće prihvatilo je zahtev advokata koji će biti poslat Republičkom javnom tužiocu na odluku.

Od četiri zakazana ročišta ovog meseca održano je jedno. Prema rečima sudije Petrovića reč je o „spletu nesrećnih okolnosti“.

Protiv Darka Šarića u toku su još dva postupka. On je 2011. optužen za pranje više od 22 miliona evra, a ove godine podignuta je optužnica za lažna dokumenta. U oba procesa odbrana je prošlog meseca tražila izuzeće sudskog veća i tužilaca.

Sve vesti o suđenju Darku Šariću za šverc kokaina pročitajte ovde

Sve vesti o suđenju Darku Šariću za pranje novca pročitajte ovde

Comments are closed.