Suđenje Šariću odloženo za septembar

Suđenje Šariću odloženo za septembar

Suđenje Darku Šariću i članovima njegove grupe za međunarodni šverc više od pet tona kokaina danas je ponovo odloženo i nastaviće se u septembru.

Piše: Nataša Marković

Suđenje je odloženo zbog postoperativnog oporavka advokata Dejana Lazarevića koji zastupa nekoliko optuženih. S obzirom da zbog njegovog izostanka odbrana dvojice okrivljenih nije bila zastupljena, suđenje nije moglo da se održi, jer su oni rekli da ne žele drugog advokata kao zamenu.

Sudija Siniša Petrović je za jul mesec zakazao šest ročišta, ali su sva otkazana zbog Lazarevićevih zdravstvenih problema.

Šarićev advokat Danilo Šarić istakao je da je od početka ponovljenog postupka Šarićeva odbrana bila zastupljena na svakom suđenju.

Nijednom zbog branilaca Darka Šarića glavni pretresi nisu odlagani. Naprotiv, nama kao njegovim braniocima u interesu je da se suđenje što pre završi zato što je naš branjenik jedini u pritvoru“, rekao je advokat.

Ovo je 11 put da je suđenje odloženo od početka godine.

Podsetimo, Apelacioni sud je u maju prošle godine ukinuo presudu kojom je Šarić osuđen na 20 godina i suđenje vratio na početak. Njegova odbrana je u ponovljenom procesu, bez obzira što se on nalazi u pritvoru, tražila da svi dokazi budu ponovo izvođeni.

Tako je na poslednjem održanom suđenju prikazana SMS i mejl prepiska između Darka Šarića i ostalih članova grupe iz 2009. godine neposredno pre akcije hapšenja „Balkanski ratnik“.

Kako su usledila odlaganja do sada se u sudnici nisu čula izjašnjenja tužioca, advokata ali ni optuženih o izvedem dokazima i značenju prepiska poput „Krme je sve držao u kući. Uzeli su mu 20 telefona, ceduljice sa kodovima i poveli ih. MUP o tome nije imao pojma, samo BIA. I sada su se zavadili pošto su neki bili na platnom spisku”.

Pročitajte detalje o tome kako je radio Šarićev klan.

Sve vesti sa suđenja Šariću za šverc kokaina pročitajte ovde.

Comments are closed.