Suđenje Šariću: Krlović odbio da odgovara na pitanja tužioca

Suđenje Šariću: Krlović odbio da odgovara na pitanja tužioca

Andrija Krlović, advokat optužen da je učestvovao u pranju novca za Darka Šarića, odbio je danas da odgovara na pitanja tužilaštva u vezi sa njegovim telefonskim razgovorima koje je policija prisluškivala 2009. godine. Smatra da bi time dao legitimitet dokazima za koje misli da su nezakoniti. 

Piše: Jelena Radivojević

Tužilaštvo i odbrana imali su danas priliku da se izjasne o snimljenim telefonskim razgovorima Andrije Krlovića koji su puštani ranije tokom suđenja. Kako se navodi u optužnici, Krlović je kroz firmu „Novi Tamiš“ prao novac za Darka Šarića.

Tužilac Saša Ivanić rekao je da su dokazi zakoniti i da razgovori nesumnjivo pokazuju vezu između Krlovića i ostalih optuženih i svedoče o postojanju kriminalne grupe.

Krlović je odbio da odgovara na pitanja tužioca pozivajući se na pravo da to ne čini. Rekao je da nije saglasan sa tužiocem da su dokazi zakoniti i dodao da ne postoje dokazi mobilnih operatera koji bi potvrdili da su se razgovori desili. On se žalio i na izbor razgovora koji su slušani, tvrdeći da su namerno izvlačeni iz konteksta.

Radovan Štrbac, još jedan advokat optužen da je za Šarića vodio poslove kroz koje se prao novac zarađen švercom kokaina, takođe se osvrnuo na preslušane razgovore. Najbitnijim smatra razgovor u kome Krlović i biznismen Bogdan Rodić komentarišu njegovu moralnost i stručnost.

„Iako najlošije govori o mojim ljudskim i advokatskim kvalitetima, meni je to najvažniji razgovor jer pokazuje da nas dvojica nikada ne bi bili u nekoj grupi zajedno“, rekao je Štrbac. On se zapitao i zašto u razgovorima nema nikoga iz novosadskog ili vranjanskog dela grupe, ukoliko je grupa već postojala.

Šarić i drugi optuženi, kao i njihovi advokati, podsetili su na razgovor u kome se Šarić ljuti na svoje saradnike jer ne rade dobro.

„Ja druže, ne znam šta bi vi još da nemamo pare, šta bi vi radili majke mi e… Ja ne mogu, znači… Najbolje da ja one pare neđe poklonim u dobrotvorne svrhe. Šta misliš ti o tom? Ja samo ne mogu da shvatim da ne možete od onih para napraviti ništa, samo to ne shvatam. Od legalnih para, ja to samo ne mogu nikako da shvatim“, rekao je Šarić u razgovoru za koji odbrana tvrdi da više nego očigledno upućuje na to da nije postojala svest o „prljavom“ novcu ili pranju para.

Šarić je rekao da razgovori samo potvrđuju njegovu odbranu i da bi on rado odgovarao na pitanja tužioca u vezi sa ovim dokazima. Podsetio je da odbrana traži veštačenje koje bi pokazalo da li je novac legalan ili ne, pa da se nakon toga razmatra da li su se udružili radi njegovog trošenja.

Šarić i članovi njegove grupe terete su da su 22 miliona evra zarađenih švercom kokaina ubacili u legalne tokove i poslove u Srbiji. Najčešće je to bilo kupovinom preduzeća u privatizaciji, davanjem pozajmica ili kredita ili sklapanjem fiktivnih ugovora, navodi se u optužnicama Tužilaštva za organizovani kriminal.

Pročitajte sve vesti sa suđenja Šariću za pranje novca

Comments are closed.