Suđenje Šariću: Dvanaesto odlaganje od početka godine

Suđenje Šariću: Dvanaesto odlaganje od početka godine

Današnje suđenje Darku Šariću i njegovoj grupi za šverc više od pet tona kokaina odloženo je za sledeći utorak jer se u sudnici nije pojavilo nekoliko advokata i jedan optuženi.

Piše: Milica Vojinović

Suđenje je trajalo svega 15 minuta pošto je sudija Siniša Petrović ustanovio da se u sudnici nije pojavilo nekoliko branilaca i jedan optuženi.

On je naveo da mu je pred početak ročišta stiglo obaveštenje od Advokatske komore Srbiije da su advokati dobili preporuku da danas obustave rad zbog ubistva kolege Nemanje Stojanovića.

Petrović nije hteo da se izjašnjava povodom ovoga ali je dodao je reč o preporuci a „preporuke ne moraju svi da ispoštuju“.

U sudnici je danas nedostajao i jedan od optuženih – Marko Nikolić. On se na prethodnom ročištu, žalio na zdravstveno stanje i najavio da će izostati jer mora da obavi analize. Sudija je zatražio da o tome dostavi dokumentaciju što on nije učinio. Petrović je rekao da će sud odlučiti kako da obezbedi njegovo prisustvo.

Šariću i njegovoj grupi za sverc kokaina sudi se već sedam godina. Samo ove godine 12 suđenja je odloženo, a samo osam je održano.

Protest advokata

Upravni odbor Advokatske komore prekjuče je uputio preporuku svim advokatima u sastavu komore za organizovanje protesta na dan sahrane ubijenog advokatskog pripravnika Nemanje Stojanovića zbog sve češćih napada na advokate.

Stojanović je ubijen pre dva dana u Jagodini ispred zgrade u kojoj je stanovao.

Pročitajte sve vesti sa suđenja za šverc kokaina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *