Suđenje Šaranoviću: Nismo bili grupa za ubistva

Suđenje Šaranoviću: Nismo bili grupa za ubistva

Miloš Vojnović, član grupe Slobodana Šaranovića optužene za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića i pripremu još četiri likvidacije, rekao je da je priznao krivicu jer su događaji posle ubistva Bojovića uzeli maha. „Mi smo u to krenuli zbog gluposti koju je Sloba napravio. Mi smo radili iznude, otmice, pljačke. Postoji tu neka granica“, rekao je Vojnović.

Piše: Bojana Pavlović

Na osnovu Vojnovićevog iskaza, tužilaštvo je sastavilo optužnicu protiv ove grupe na čijem je čelu Slobodan Šaranović. Smatrajući da je iza ubistva njegovog brata Branislava klan Luke Bojovića, Šaranović je naredio ubistvo Lukinog brata Nikole, navodi tužilaštvo.

Osim za ovo ubistvo, članovima grupe stavlja se na teret i ubistvo Miloša Vidakovića koje je izvršio upravo Vojnović.

Glavni čovek u grupi, odmah iza Šaranovića bio je, po rečima Vojnovića, Šaranovićev sestrić Miloš Delibašić.

Vojnović je ispričao da je Šaranović ubistvo Bojovića uradio na svoju ruku i da je Delibašić zbog toga bio ljut.

„On je mislio da će policija početi nas da radi. Znalo se za taj sukob. Mi smo u to krenuli zbog gluposti koju je Sloba napravio. Ja sam ušao smatrajući da će pobiti nas i naše drage, porodicu. Da ti ubiješ čovek za 30.000 evra to je glupost. Mi smo radili pljačke, otmice, razumete. Postoji tu neka granica“, rekao je Vojnović, i dodao „Bili smo grupa ovako, ne grupa za ubistva“.

On je ispričao da je u Budvu stigao da bi učestvovao u ubistvu Luke Đurovića za koga je Šaranovićev klan smatrao da je blizak Luki Bojoviću i da im od njega preti opasnost.

Tokom priprema za ovu likvidaciju, međutim, Delibašić ga je obavestio da treba da se ubije Vidaković napominjući mu da ne postavlja pitanja, tvrdi Vojnović.

Naveo je da je odlučio da govori o okolnostima u vezi ubistvom zbog toga što je osećao grižu savesti.

„Ovo je sve uzelo maha, ne pronalazim se tu. Osećao sam grižu savesti. Poslat sam da uradim nešto za nekog ko nije moj drug, nije moj prijatelj. Mislim na Vidakovića koji čovek nema veze sa tim što je nastalo sa ubistvom Nikole. On nije imao veze sa klanom Luke Bojovića, niti je bio u tome.“

Vojnović je rekao da nije znao motive za ubistvo Vidakovića, ali da mu je bilo poznato da je Vidaković bio u svađi sa Strahinjom Stojanovićem zbog žene. Stojanović je navodno bio Delibašićev prijatelj iz zatvora.

Stojanović je po Vojnovićevim rečima stigao u Budvu i trebalo je da, umesto njega, učestvuje u ubistvu Đurovića.

„Možda je bio dogovor čovek za čoveka.“

Posle hapšenja, rekao je Vojnović, policija ga je sumnjičila za ubistvo Nikole Bojovića.

„Rekli su ti si ubio Nikolu. Prvo sam rekao da ne znam ništa, a posle sam odlučio da sve kažem. Bilo mi je dosta svega. Rekao sam nisam ja, ali znam ko je.“

Vojnovića su ispitivali i advokati Slobodana Šaranovića. Njih je najviše interesovalo da li se Vojnović ikada dogovarao direktno sa Šaranovićem, što je on negirao.

Advokat Ivan Bajazit dugo je ispitivao Vojnovića u vezi sa iskazima koje je dao tužilaštvu – reč je o ukupno devet iskaza. Bajazit je naveo da je Vojnović trgovao sa tužilaštvom – da mu je za svedočenje protiv grupe obećana mala kazna.

Vojnović je potvrdio da je pokušao da ispregovara kaznu od godinu dana kao član grupe, jer mu se u tom trenutku na teret stavljalo ubistvo Bojovića u kom nije učestvovao, ali ne i ubistvo Vidakovića.

„Ja sad znam šta ću da dobijem – 20, 30, 40 godina. Znam šta me čeka. Znam šta sam uradio“, rekao je Vojnović.

Pročitajte detalje o poslovima Slobodana i Branislava Šaranovića

Pročitajte šta je na suđenju juče rekao optuženi Miloš Vojnović

Comments are closed.