Suđenje Šaranoviću: „Ja ću svoje da platim“

Suđenje Šaranoviću: „Ja ću svoje da platim“

Viši sud u Beogradu

Optuženi Miloš Vojnović koji je priznao da je u budvanskom kafiću „Sejlor“ ubio Pančevca Miloša Vidakovića, izvinio se danas u sudu njegovom ocu. „Ja ću svoje da platim“, rekao je.

Piše: Bojana Pavlović

Na osnovu Vojnovićevog iskaza, tužilaštvo je sastavilo optužnicu protiv grupe na čijem je čelu Slobodan Šaranović. Grupa je optužena za ubistvo Nikole Bojovića u Beogradu, Miloša Vidakovića u Budvi i pripremu još četiri likvidacije.

Danas su na sudu svedočili Marija Bojović, sestra ubijenog Nikole, i Zoran Vidaković, otac Miloša Vidakovića.

Marija Bojović rekla je da nije bila u Beogradu u vreme kad je ubijen njen brat, već da su joj o događajima od dana ubistva govorili otac i majka.

„Nažalost, stradao je na mojoj dužnosti. Tih dana nisam bila u Beogradu i on je umesto mene brinuo o ocu. Jer sam ja živela sa njim dve godine dok je bio bolestan.“

Ona je ispričala da njen brat Nikola nikada nije imao problema sa zakonom i da je bio pristojan čovek.

Zoran Vidaković, otac ubijenog Miloša Vidakovića, ispričao je da mu je sin nekoliko meseci pre nego što je ubijen rekao da se „Delija“ i „Noca“ o njemu raspituju. Ovo su bili nadimci Miloša Delibašića i Slaviše Novakovića, optuženih članova grupe.

Rekao je da je njegov sin bio u sukobu sa svojim kumom Strahinjom Stojanovićem i da se među njima ranije dogodio obračun. Stojanović je, po njegovim rečima, bio blizak sa Delibašićem i Novakovićem.

Vidakoviću se obratio Miloš Vojnović koji je ranije priznao da je ubio njegovog sina.

„Ja želim da Vam se izvinim, znao sam vašeg drugog sina. Ne mogu sad to da objasnim. Ne znam šta da vam kažem. Ja ću svoje da platim“, rekao je Vojnović.

U optužnici je opisano da je Slobodan Šaranović naručio ubistvo Nikole Bojovića kako bi se osvetio za smrt brata Branislava. On je, tvrdi tužilaštvo, smatrao da je ubistvo njegovog brata naredio Luka Bojović, Nikolin brat, koji je trenutno u zatvoru u Španiji gde je osuđen kao vođa kriminalne grupe.

Vojnović je ranije na sudu rekao da su čuli da je Luka Bojvić angažovao nekoliko svojih saradnika da se sa njima obračunaju. Ispričao je da su, osećajući da su u opasnosti, isplanirali ubistva tih ljudi. Međutim, pre nego što su uspeli da planove i realizuju, kako je rekao, Miloš Delibašić ga je poslao da ubije Miloša Vidakovića.

Sud je danas odbacio optužbe protiv Miloša Delibašića za organizovanje kriminalne grupe, ali se njemu i dalje stavlja na teret ubistvo Vidakovića. Razlozi za odbacivanje optužbi su proceduralne prirode, međutim, advokati odbrane tvrde da bi, ukoliko odluku potvrdi Apelacioni sud, to moglo da dovede u pitanje čitavu optužnicu.

On je rekao da je odlučio da kaže istinu jer je osećao grižu savesti zbog tog ubistva. Na prethodnim suđenjima ispričao je da su oni do tada radili pljačke, otmice, razbojništva, ali da nisu ubijali.

„Osećao sam grižu savesti. Poslat sam da uradim nešto za nekog ko nije moj drug, nije moj prijatelj. Mislim na Vidakovića koji čovek nema veze sa tim što je nastalo sa ubistvom Nikole. On nije imao veze sa klanom Luke Bojovića, niti je bio u tome“, rekao je Vojnović.

Vojnović je izneo i svoje sumnje, koje u vreme ubistva nije znao, da je u slučaju ubistva Vidakovića došlo do razmene „čovek za čoveka“ – on je ubio Vidakovića, a Strahinja Stojanović došao u Budvu da ubije Luku Đurovića, čoveka navodno bliskog Luki Bojoviću.

Pročitajte sve vesti sa suđenja Slobodanu Šaranoviću

Pročitajte detalje o poslovima Slobodana i Branislava Šaranovića

Comments are closed.