Suđenje odloženo – Šarićev advokat odbio da zameni kolegu

Suđenje odloženo – Šarićev advokat odbio da zameni kolegu

Darko Šarić u sudnici Višeg suda u Beogradu

Suđenje Darku Šariću za međunarodni šverc kokaina odloženo je po četrnaesti put od početka godine jer se u sudnici nije pojavio jedan od advokata, a Šarićev branilac Dejan Lazarević odbio je da ga zameni.

Piše: Nataša Marković

Advokat Milan Birman se iz zdravstvenih razloga nije pojavio na današnjem ročištu i za to je dostavio dokumentaciju. Šarićev branilac Dejan Lazarević odbio je da ga zameni iako je jedini za to imao zvanično odobrenje.

„Odlučio sam da ne menjam kolege zbog važnosti dokaza koji se izvode. Ne želim da kao zamena propustim nešto važno da kažem“, rekao je Lazarević dodavši da je to „neformalno, posle nekog od pretresa, već rekao predsedniku veća“.

Sudija Siniša Petrović je to potvrdio uz objašnjenje da „sud čini sve što je u njegovoj moći da se pretresi održe“. On je rekao da svako ima pravo da se razboli i da ne vidi potrebu da se preduzmu mere zbog advokata Birmana.

Tužilac Saša Ivanić je zatražio da se suđenje ipak održi.

„Bez obzira šta je advokat Lazarević odlučio, mi u spisima imamo zameničko punomoćje. Sve neformalne informacije koje odbrana daje sudu ne treba da budu važne“, objasnio je Ivanić.

Sudija Petrović je posle dogovora sa članovima veća rekao: „Neću da komentarišem. Postoji zameničko punomoćje, ali ukoliko (Lazarević) ne želi da menja, ja tu ne mogu ništa. To je stav veća“.

Iz odlaganja u odlaganje

Danas je odloženo i suđenje zakazano za sutra, što će biti petnaesto odlaganje od početka godine. Za to vreme održano je svega osam ročišta

Prošlo ročište je odloženo jer je odbrana tražila izuzeće predsednika veća zbog sumnje u nepristrasnost.

Pre letnje pauze u julu, odloženo je svih šest zakazanih ročišta zbog zdravstvenih problema upravo Šarićevog advokata Lazarevića.

Razlozi za odlaganje su pre toga uglavnom bili zdravstveno stanje nekih od optuženih, ali i zahtevi za izuzeće tužioca.

Šariću i njegovoj grupi za šverc kokaina sudi se već sedam godina. Suđenje je počelo ispočetka u septembru prošle godine, nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je Šarić kao organizator grupe osuđen na 20 godina zatvora.

Pročitajte sve vesti sa suđenja za šverc kokaina.

Comments are closed.