Suđenje Bogićeviću odloženo zbog nedolaska sudije

Suđenje Bogićeviću odloženo zbog nedolaska sudije

Miroslav Bogićević (foto: N1)

Suđenje vlasniku „Farmakoma“ Miroslavu Bogićeviću, optuženom da nije vratio 30 miliona evra kredita uzetih od Privredne banke Beograd čime je naneta šteta banci, odloženo je zbog nedolaska sudije.

Piše: Nataša Marković

Davanje izjava svedoka koje je bilo planirano za danas odloženo je za kraj novembra jer u sud nije došla sudija Maja Ilić. Ranije ove nedelje odložena su dva ročišta zbog bolesti predsednika sudskog veća Velimira Lazovića.

Sudija Lazović saopštio je danas da su do kraja godine zakazana još četiri ročišta na kojima će biti ispitani preostali svedoci.

Bogićević je optužen da je od državne Privredne banke Beograd uzimao kredite u vrednosti od oko 30 miliona evra koje nije vraćao. U tome su mu pomogli zaposleni u ovoj banci koji su u periodu od godinu dana odobrili 32 kredita, piše se u optužnici.

Suđenje je počelo u septembru ove godine, a svih sedmoro optuženih negiralo je navode optužnice.

Iznoseći odbranu Bogićević je istakao da nije učinio ništa protivzakonito i da nije imao nameru da pozajmljeni novac ne vrati. On je negirao i tvrdnje da sporni krediti nisu imali pokriće.

„Sredstva obezbeđenja bila su prvoklasna. Ja sam davao i lične menice, sve što sam imao sam založio. Privredna banka je imala najbolje moguće garancije.“

Miodrag Salai, optužen da je kao predsednik kreditnog i izvršnog odbora Privredne banke Beograd odobravao sporne kredite, na sudu je govorio o tome da je Bogićević imao podršku vlasti dok se zaduživao.

Salai je ispričao i da su bliski saradnici premijera Aleksandra Vučića, Ivica Kojić i Siniša Mali, pomagali Bogićeviću da nastavi da posluje bez obzira na ogromne dugove.

„Kontaktirao sam Bogićevića na dan kad je firma blokirana. Na moje pitanje o sudbini ,Farmakomaʼ, on me je uveravao da će sve biti u redu i da nema razloga za brigu – rekao je da će država preduzeti korake u pogledu stabilizacije koncerna“, rekao je Salai.

Kojić i Mali nisu odgovorili na pitanja KRIK-a o navodima iznetim na suđenju.

Pročitajte sve vesti sa suđenja Miroslavu Bogićeviću

2 Comments

  1. momo kaže:

    Sudija nece skoro doci, cekace da slucaj zastari kao i mnogi drugi, uzivajte.

  2. lud zbunjen kaže:

    Zar im je malo što uzimaju bespovratne kredite, već i Ono što treba da vrate, zadrže za sebe. To je naš novac, a koga briga za narod. Do ne ustane „kuka i motika“