Sud u Pančevu odlučivaće o vraćanju zemlje date porodici Mali

Sud u Pančevu odlučivaće o vraćanju zemlje date porodici Mali

Osnovni sud u Vršcu

Osnovni sud u Vršcu

Postupak vraćanja državne zemlje nezakonito poklonjene porodici Siniše Malog nastaviće se pred Privrednim sudom u Pančevu.

Piše: Bojana Jovanović

Šest godina nakon prekida, postupak je nastavljen danas pred Osnovnim sudom u Vršcu. Raspravi je prisustvovao predstavnik „Alfa proteina“, dok „Compost group“ niko nije zastupao.

pomozite-KRIKPunomoćnik stečajnog upravnika rekao je da je kompanija „Alfa protein“ još u stečaju. Zbog toga je Osnovni sud u Vršcu doneo rešenje da nije nadležan i da postupak pripada sudu koji sprovodi stečaj. U ovom slučaju je to Privredni sud u Pančevu.

Vlasnik kompanije „Alfa protein“ Srđan Gajić nezakonito je poklonio deset hektara državne zemlje, koje je koristila ova kompanija, firmi „Compost group“ u vlasništvu porodice Siniše Malog 2005. godine. Gajić je kasnije osuđen na dve godine uslovne kazne zbog poklanjanja zemlje. Niko iz porodice Mali nije bio pod istragom zbog ovog posla.

Državno pravobranilaštvo je 2007. godine tužilo kompanije, „Alfa protein“ i „Compost group“, i tražilo da se zemlja vrati državi. Zbog odlaska „Alfa proteina“ u stečaj 2009, sud je te godine doneo rešenje da se postupak prekine.

Još uvek nije poznato zbog čega u proteklih šest godina niko nije inicirao nastavak postupka, niti kada će se on nastaviti.

Novinari KRIK-a su priču o ovoj sumnjivoj privatizaciji u koju je uključen gradonačelnik Beograda Siniša Mali i njegova porodica objavili pre tri nedelje. Zemlju danas kompanija „Compost group“ koristi za proizvodnju đubriva za uzgoj šampinjona.

 

Pomozite nam malim donacijama da nastavimo da pratimo ovaj slučaj do kraja. Donacije možete uplatili paypal-om ili uplatnicom. Više informacija imate na ovom linku.

Comments are closed.