Sud odbio Šarićev zahtev za promenu sudije

Sud odbio Šarićev zahtev za promenu sudije

Darko Šarić (foto: printskrin)

Predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović odbio je zahtev narko-bosa Darka Šarića za promenu sudije u postupku za pranje novca, rekao je advokat Dejan Lazarević za KRIK. Šariću je dodeljen advokat po službenoj dužnosti pošto je na poslednjem suđenju otkazao sve svoje branioce.

Piše: Jelena Radivojević

Iako je Šarićev zahtev da se promeni predsedavajući sudija Siniša Petrović odbijen i dodeljen mu advokat po službenoj dužnosti, sledeće suđenje još nije zakazano. Nastavak postupka na kome se očekuje iznošenje završnih reči može da bude dodatno odložen jer Oliver Dojčinović, Šarićev novi advokat, ima mogućnost da traži više vremena da se upozna sa predmetom.

Podsetimo, poslednje suđenje odloženo je jer je Šarić zatražio promenu sudije Petrovića i otkazao punomoćje svojim advokatima.

U zahtevu za izuzeće sudije Šarić je naveo da je sudija Petrović pristrasan pošto ga je u postupku za šverc kokaina osudio na 15 godina zatvora. Jedan od razloga je i to što Petrović u presudi nije napisao da tužilac nije uspeo da dokaže da je od šverca zarađeno 47 miliona evra, a što je rekao na njenom izricanju.

Advokate je otkazao jer, kako je rekao Šarić, ne želi da daje legitimitet ovom suđenju i da tako učestvuje u „farsi“. Isto je uradio i prošle godine u postupku koji se protiv njega vodio zbog šverca kokaina kada je bio nezadovoljan sudijskom odlukom. Više pročitajte u posebnoj vesti.

Tužilaštvo Šarića i grupu ljudi koja je sa njim optužena tereti da su oprali 22 miliona evra zarađenih švercom kokaina, tako što su novac ubacili u legalne tokove i poslove u Srbiji. Najčešće je to bilo kupovinom preduzeća u privatizaciji i davanjem pozajmica ili kredita ili sklapanjem fiktivnih ugovora, piše u optužnicama Tužilaštva za organizovani kriminal.

Suđenje za pranje novca traje od 2011. godine.

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja

Comments are closed.