Studenti koji protestuju izneli zahteve

Studenti koji protestuju izneli zahteve

Protest ispred Skupštine u Beogradu

Studenti Univerziteta u Beogradu podržali su danas zahteve studenata iz Novog Sada i dodali još jedan zahtev „reviziju biračkog spiska u cilju utvrđivanja tačnog broja birača i nakon toga uvođenje elektronskog glasanja uz jasnu zaštitu od manipulacije“, objavljeno je na fejsbuk stranici „Proglas studenata Univerziteta u Beogradu“.

Izvor: Beta

Studenti Univerziteta u Novom Sadu koji protestuju u okviru serije protesta pod nazivom „Protesti protiv diktature“ objavili su da su usaglasili predlog zahteva za koje su na fejsbuk stranici „Protiv dikature“ naveli da večeras očekuju da podrže i studenti subotičkog i beogradskog univerziteta.

Studenti predlažu da protesti traju do smene članova RIK, „zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda“, zatim razrešenje Maje Gojković, „zbog blokade rada Narodne skupštine“.

Oni predlažu i zahtev za smenu direktora RTS i urednika Informativnog programa RTS, „zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata“, kao i smenu članova REM, „zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava“.

Kao dodatak, studenti iz Novog Sada su naveli da će, ukoliko se ne ispune zahtevi, tražiti vanredne parlamentarne izbore i da će protesti trajati do ispunjena zahteva.

Do danas mladi su održali dva protesta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, a okupljali su se i u drugim gradovima u Srbiji – Zrenjaninu, Novom Pazaru, Kragujevcu, Subotici, Kraljevu, Boru, Leskovcu, Vranju, Čačku.

Comments are closed.