Stojiljković: Lončar politički dovoljno visoko da je nedodirljiv

Stojiljković: Lončar politički dovoljno visoko da je nedodirljiv

Slučaj ministra zdravlja Zlatibora Lončara pokazuje da nisu svi jednaki pred zakonom, kaže Zoran Stojiljković, bivši član saveta Agencije za borbu protiv korupcije komentarišući otkriće KRIK-a da je Lončar izdavao medicinske nalaze kriminalcu bliskom zemunskom klanu Petru Paniću Pani pomoću kojih je on odlagao suđenja.

Piše: Milica Vojinović

„Očito je ovo samo jedan od dokaza da nisu svi jednaki pred zakonom i pravosudnim organima“, navodi Stojiljković i dodaje da slučaj ministra Lončara pokazuje da su oni koji su na visokim pozicijama za zakon – nedodirljivi.

„Lončar tu nije poseban. Posebno je to što je slučaj u vezi sa kriminalnom grupom koja je očito imala neki politički kišobran kada je izvela ubistvo jednog premijera“, navodi.

Stojiljković dodaje da režim u Srbiji klizi ka sistemu lične vlasti.

„Vučić će moći sve to da objasni, ko je kriv, ko nije kriv. Kad kaže da će nekoga skloniti on ga nagradi“, tvrdi Stojiljković.

KRIK je juče otkrio da je ministar Lončar u periodu od 2000. do 2003, kao mladi lekar izdavao Petru Paniću Pani, kriminalcu bliskom zemunskom klanu, medicinske nalaze koji su mu pomogli da odlaže suđenja.

Ovi nalazi, međutim nisu odgovarali realnom stanju, pokazuje sudska dokumentacija koju poseduju novinari KRIK-a. Panića, u trenutku kada mu je Lončar propisao strogo mirovanje, ni policija nije mogla da pronađe, a komšije su ispričale da je otputovao.

Iako je u jednom od izveštaja Lončar je tvrdio da se Panić oporavlja od ranjavanja i da ne može da prisustvuje suđenju sudski veštak je utvrdio da Panić nije imao zdravstvenih problema koji bi ga sprečili da se pojavi na sudu.

Lončar je, kako je KRIK ranije otkrio, kupio stan od supruge Sretka Kalinića, najozloglašenijeg ubice zemunskog klana.

O odnosu Lončara i pripadnika ove kriminalne grupe govorili su i zaštićeni svedoci na suđenju za atentat na premijer Srbije Zorana Đinđića.

Više o Lončaru i njegovim vezama sa „zemuncima“ pročitajte u priči na ovom linku.

Comments are closed.