Stojiljković: Agencija da obavesti javnost dokle je stigao slučaj Mali

Stojiljković: Agencija da obavesti javnost dokle je stigao slučaj Mali

Zoran Stojiljković (foto: mc.rs)

Zoran Stojiljković, bivši član odbora Agencije za borbu protiv korupcije, rekao je komentarišući intervju koji je Marija Mali dala za KRIK da je Agencija u obavezi da javnosti kaže šta je otkrila u postupcima provere gradonačelnika Siniše Malog.

Piše: Jelena Radivojević

Stojiljković je naglasio da to što je Agencija odbijala da primi Mariju Mali stvara utisak da je neko nedodirljiv.

„U najmanju ruku ono što Agencija mora da uradi, ako hoće da sačuva kredibilitet, je da kaže da li se bavi slučajem Mali – da li ga je završila, šta je konstatovala i ima li osnovane sumnje. Ako postoji – to je predala tužilaštvu. Ako kažu da ništa nisu predali onda je pitanje kako su vodili postupak ako sa ženom nisu hteli da razgovaraju.“

U intervjuu koji je dala novinarima KRIK-a Marija Mali je ispričala da je nekoliko puta pokušala da  Agenciji za borbu protiv korupcije predoči malverzacije svog bivšeg supruga, gradonačelnika Beograda Siniše Malog, ali su iz ove institucije odbili da je prime. Ona je u intervjuu objasnila da gradonačelnik Agenciji nije prijavio svu imovinu, kao i da je bila primorana da Agenciji lažno prijavi 95 hiljada evra kao nasledstvo pokojnog oca.

Ceo intervju sa bivšom suprugom gradonačelnika Siniše Malog pročitajte ovde. 

3 Comments

  1. Sladjana kaže:

    Mali ili veliki…a ima dosta kao sto su Mali a deca su nam sve vise gladna i zeljna i bosa i gola…sramota za Srbiju i nase politicare !

  2. Mozemo da komentarisemo sta hocemo.Njihov ce odgovor biti da smo strani placenici.da smo Dosovci.da ih je narod izabrao .A ZABORAVLJAJU DA VREME POLAKO PROLAZI A NJIHOVE AFERE SE GOMILAJU PRED OCIMA NAS STO SMO IH GLASALI .P O L A K O T E . UBRZO CE IZBORI ILI JOS GORE (BOLJE)STO SMO MI GORI OD RUMUNA.

  3. Ben Dover kaže:

    Prethodno da dojučerašnji član Odbora Agencije ukaže na odgovornost Odbora povodom nezakonitog zapošljavanja u Stručnoj službi Agencije a što je potvrđeno presudom Upr.suda juna 2013 te javnim Saopštenjem Odbora iz marta 2013 – pri čemu štetne posledice nisu otklonjene dok su pojedini drž.službenici Agencije zaposleni putem takvih nezakonitih i pristrasnih javnih konkursa, danas učesnici j.konkursa za izbor Direktora Agencije i očekuju punu atmosferu principa vladavine prava, prof.zasluga i nepristrasnosti. Konačno, i presuda Upr.suda iz decembra 2016 kojom je utvrđena nezakonitost odluke izbora prethodnog direktora Agencije ukazuje na nezakoniti pristrasan rad Odbora Agencije kojim je tada upravo predsedavao uvaženi prof Z.Stojiljković.