Stefanović saslušan u istrazi protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a

Stefanović saslušan u istrazi protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a

Nebojša Stefanović (foto: Ministarstvo odbrane)

Bivši ministar policije Nebojša Stefanović saslušan je danas tužilaštvu u okviru istrage protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a Gorana Papića osumnjičenog da je uticao da se mimo zakona najbližem saradniku Veljka Belivuka vrati oduzeti automobil. Papićev advokat Branislav Tapušković rekao je da je Stefanović negirao da je bilo šta znao o vraćanju spornog automobila.

Piše: Bojana Jovanović

Aktuelnog ministra odbrane Nebojšu Stefanovića za svedoka je predložio upravo advokat Tapušković i njegovo saslušanje trebalo je da, kako je advokat ranije rekao novinarima KRIK-a, proveri Papićevu odbranu – da je sve radio po nalogu ministra.

Papić se sumnjiči za trgovinu uticajem, odnosno da je uticao da se blindirani automobil koji je policija prošle godine oduzela od Marka Miljkovića, najbližeg saradnika Veljka Belivuka, mimo procedura vrati Miljkoviću.

Stefanović je danas izbegao novinare okupljene ispred Palate pravde u Beogradu. Advokat Tapušković kazao je da je Stefanović na saslušanju rekao da nije znao ništa o vraćanju oduzetog vozila.

„Ministar Stefanović nije o tome ništa znao iako je bio ministar policije. Ono što mogu da kažem je da je Stefanović rekao da čak nije znao ni koje izdao naredbu za vraćanje vozila, a to nije bio onaj koga ja branim“, rekao je Tapušković, prenosi N1.

Advokat je dodao i da postoji dokumentacija o načinu na koji je vozilo vraćeno, kao i da je u postupku već utvrđeno ko je naredio da se ono vrati Belivukovom saradniku.

„Nije Papić Goran, zna se ime policajca koji je izdao naredbu“, rekao je Tapušković, ali nije želeo da otkrije o kome je reč.      

Osim Stefanovića, danas bi trebalo da bude saslušan i šef Sektora unutrašnje kontrole Dejan Kovačević, takođe na predlog Papićevog advokata.

Protiv Papića, koji je uhapšen u martu i nalazi se u pritvoru, u toku je još jedna istraga – sumnjiči se da je 2019. tukao Dejana Pejovića, vlasnika lokala u kom je bio restoran „Jahorina“ u Beogradu, pošto se on posvađao sa njegovim ocem. Više o tom slučaju pročitajte ovde.

Belivuk i Miljković, podsetimo, uhapšeni su početkom februara i protiv njih je u toku istraga zbog tri ubistva, otmica, nezakonitog posedovanja oružja i pranja novca. Ova grupa imala je jake veze u policiji i politici, a više o tome pročitajte ovde.

Pročitajte više o postupku protiv Gorana Papića

Comments are closed.