Stefanović: Policija izašla na teren kada je pozvana

Stefanović: Policija izašla na teren kada je pozvana

Nebojša Stefanović (foto: printskrin)

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da niko sa „vrha“ policije nije izdao nikakvo protivzakonito naređenje i da je policija izašla na teren „onda kada je pozvana i obaveštena“.

Piše: Nataša Marković

Zaštitnik građana Saša Janković u izveštaju naveo je da su operateri policije blagovremeno obavestili svoje nadređene u vezi sa dešavanjima u Savamali u noći 25. aprila i dobili naređenje da ne reaguju.

Kada dođe do ugrožavanja života policajaca, kao na primer kad imamo isečene naponske kablove, onda zaista ne postupa. Policija ne prilazi tom delu dok se ne otkloni opasnost po živote policajaca“, odgovorio je Stefanović na pitanje novinara N1 zašto se policija nije odazvala pozivima građana.

Na pitanje da li će policija poslušati preporuku Zaštitnika i uputiti izvinjenje građanima, ministar je kratko odgovorio da se mora sačekati zaključak tužilaštva kada se istraga završi.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, policija je prošle nedelje počela saslušavanje svedoka zbog bespravnog rušenja više privatnih objekata u Hercegovačkoj ulici.

Pročitajte sve vesti o rušenju u Savamali.

 

4 Comments

 1. blek kaže:

  Super, dakle kad treba da se radi radnja samo isečeš kablove i panduri ti ne mogu ništa. Dobra fora – korisno je znati!

 2. rodoljub zaharijevic kaže:

  cudne strvari u jos cudnijoj drzavi,da li iko normalan moze ocekivati da ce se poslusati zastitnik gradjana,mada mi nije jasno koga i od koga on tog koga stiti,pa u ovoj zemlji se ne postuje odluka ustavnog suda a uvazice se zahrev zastitnika gradjana,jeli to nas neko za..bava,pa kod nas morapod hitno veliko spremanje i to svrha a ne ono eto mi smo otkrili,pa onda na..bu male ribe,a i ovaj ministar policije svira k…u za male pare,koliko se nalupao gluposti pravo cudo da je ziv,srbija majka,sve trpi.

 3. Lud zbunjenog kaže:

  Kaže ministar: Policija ne prilazi tom delu dok se ne otkloni opasnost po živote policajaca“. Pa, valjda je onda trebala da okruži teren i zabrani pristup da bi zaštitila živote građana… Ili su životi običnih građana manje vredni?

 4. stupar miroslav kaže:

  E svakakve sam odgovore čuo ali ovo je baš bedno . Ako nisu mogli da sprče rušenje šta ih sprečava da pohapse bandu.Suština je u saučesništvu policije u jednoj kriminalnoj radnji i podršci političkih moćnika što urušava institucije i stvara strah kod svakog čoveka da može biti meta partiskih mafija.Država nema razloga da krije njihova imena niti da se krije iza činjenice da je objekat nelegalno izgradjen.‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚Şud je trebao izdati rešenje i legalno srušiti objekat.Ovako je to sramota za državu i vlast čija god bila.A stav premijera je otprilike ovakav.Dobro da se nisu branili mogli smo ih potamaniti ko gnjide . Sramota nevidjena