Stefanović: Nelegalna gradnja nije značajnija od gubitka života

Stefanović: Nelegalna gradnja nije značajnija od gubitka života

Nebojša Stefanović (foto: mup.gov.rs)

Policija u Novom Pazaru nije asistirala po zahtevu lokalne samouprave koja je trebalo da sruši nelegalne objekte jer je procenjeno da postoji opasnost po ljudske živote, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Piše: Bojana Jovanović

„Ako imate procenu da bi moglo doći do ljudskih žrtava, onda prvo rešavate tu situaciju da otklonite mogućnost da neko strada i izgubi život, da dođe do krvoprolića, da dođe do sukoba i haosa, pa onda rešavate problem ilegalne gradnje“, precizirao je Stefanović.

Stefanović je dodao da će policija asistirati pri rušenju objekta kada se smanji rizik po ljudske živote „a ne kada to odgovara političkim interesima ili pitanjima novinarima“.

Zaštitnik građana Saša Janković potvrdio je juče da je pokrenuo postupak kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova zbog toga što je policija u Novom Pazaru odbila da učestvuje u izvršenju sudske presude kojom se nalaže rušenje nelegalnog objekta.

Nelegalni objekat koji je u centru Novog Pazara izgradila islamska zajednica tema je o kojoj se mnogo govorilo prethodnih dana. Premijer Aleksandar Vučić rekao je da objekat neće biti srušen i da ne želi sukob pravoslavaca i muslimana.

Na ovu izjavu je reagovao Zaštitnik građana koji je naveo da premijer nema pravo da suspenduje zakone i pozvao ga da se vrati svojim propisanim ovlašćenjima jer „država nije jedan čovek“.

Saopštenje Zaštitnika kritikovali su predstavnici vlasti i pojedinih partija optužujući ga da sam zloupotrebljava funkciju.

Muamer Zukorlić, narodni poslanik i bivši muftija, rekao je da je premijer Aleksandar Vučić postupio „državnički“ u vezi sa zahtevima za rušenje objekta u Novom Pazaru i dodao da Zaštitnik građana Saša Janković „huška državu protiv građana“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *