Stefanović: Inspektor priveden po zakonu

Stefanović: Inspektor priveden po zakonu

Ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je da je prilikom privođenja građevinskog inspektora ispred njegove kuće sve bilo po zakonu. On je rekao i da je inspektor priveden jer je neposredno pre toga prećeno njegovoj porodici.

 Izvor: FoNet, BIRN, KRIK

 „Sve se to dogodilo dve nedelje pošto je čovek došao do moje kuće i pretio da će zoljom ubiti moju, tada četvorogodišnju kćerku, suprugu i mene“, rekao je Stefanović i dodao da građevinski inspektor nije želeo da se identifikuje.

Stefanović je rekao i da je policija radila u saradnji sa tužilaštvom, a da je sada na tužilaštvu da utvrdi da li je počinjeno neko krivično delo.

Podsećamo, prema pisanju BIRN-a, građevinski inspektor Dragomir Jovanović izašao je na teren po primljenom pozivu o nelegalnoj gradnji u avgustu prošle godine. Neprijavljeni radovi odvijali su se ispred kuće ministra policije Nebojše Stefanovića. Obezbeđenje ministra sprečilo ga je da fotografiše lokaciju, zatražilo da se legitimiše i više puta pitalo da li zna ko tu živi.

Iako je inspektor pokazao službenu legitimaciju, odveden je u policijsku stanicu gde je dao izjavu. U stanicu je dovedena i Tatjana Đukić, šefica Odseka za inspekcijske poslove Opštine Novi Beograd, jer je primila poziv za izlazak na teren.

Prilikom davanja izjave građevinski inspektori više puta su upitani ko je podneo prijavu o nelegalnoj gradnji i oduzeta im službena memorijska kartica.

Juče se nakon objavljivanja vesti oglasilo i Treće osnovno tužilaštvo. U saopštenju su naveli da je policija postupala po njihovom nalogu i u skladu sa zakonom, kao i da je inspektor odbio da se legitimiše.

Priču pročitajte na sajtu BIRN-a

Comments are closed.