Stefanović: Doći ćemo do istine o rušenju u Savamali

Stefanović: Doći ćemo do istine o rušenju u Savamali

Nebojša Stefanović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je uveren da će biti otkrivena istina u vezi s rušenjem objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali.

Priredila: Bojana Jovanović

Stefanović je rekao da nije upoznat s tokom istrage, jer nju vodi tužilaštvo.

„Što se tiče policije, insistirao sam da svoj posao rade u skladu sa zakonom i uveren sam da će sve što bude do policije, biti urađeno profesionalno i da ćemo doći do istine o svemu“, rekao je Stefanović.

Objekti u Hergecovačkoj ulici u Savamali bespravno su srušeni u izbornoj noći 25. aprila kada je tridesetak osoba sa fantomkama obezbeđivalo teren bagerima koji su rušili oko hiljadu kvadrata poslovnog prostora u privatnom vlasništvu. Građani su te noći pozivali policiju, ali je ona odbila da izađe na teren uz obrazloženje da je takvo naređenje stiglo „s vrha“.

Nadležni su o događajima u Savamali davali kontradiktorne izjave. Ubrzo nakon rušenja, gradski čelnici su negirali svoju umešanost. Premijer Aleksandar Vučić je najpre rekao da je siguran da iza rušenja ne stoji država, ali je pre dve nedelje kao krivce označio gradsku vlast. Vučić nije želeo da pominje konkretna imena.

Zaštitnik građana Saša Janković utvrdio je u izveštaju da su građani govorili istinu i da je policija odbijanjem da izađe na teren prekršila zakon i građanima uskratila zaštitu.

Pročitajte sve vesti o rušenju u Savamali.

Comments are closed.