SSP: Vučić da objasni odakle njegovom kumu novac za avio-kompaniju

SSP: Vučić da objasni odakle njegovom kumu novac za avio-kompaniju

Nikola Petrović (foto:ems.rs)

Reagujući na otkriće KRIK-a Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da objasni odakle njegovom kumu Nikoli Petroviću novac da kupi avio-kompaniju i to od kontroverznog biznismena Stanka Subotića Caneta. „Nekada su u Srbiji sumnjivi funkcioneri kupovali skupocene automobile, ali nikada niko od funkcionera do dolaska Vučića na vlast nije kupovao avione“, stoji u saopštenju.

Piše: Bojana Pavlović

Iz ove stranke navode da je Vučićev kum Nikola Petrović do dolaska SNS-a na vlast živeo u zgradi na Novom Beogradu, a danas u vili koja vredi više miliona evra na Dedinju, vozi automobil od više stotina hiljada evra, a sad je kupio – i avion.

Osim na Petrovićevo bogatstvo ova stranka ukazuje i na njegovu blisku poslovnu saradnju sa Stankom Subotićem Canetom koji je u vreme prethodne vlasti dospeo i na poternicu Interpola.

„Subotić je i osuđen na višegodišnju kaznu zatvora, ali je presuda ukinuta dolaskom Vučića i naprednjaka na vlast. Od krivične odgovornosti pred pravosudnim organima u Srbiji oslobodila ga je jedina kandidatkinja za predsednicu Vrhovnog kasacionog suda Jasmina Vasović koju za ovu funkciju protežira upravo Aleksandar Vučić“, piše SSP.

Podsetimo, KRIK je otkrio da je predsednikov kum Nikola Petrović u oktobru prošle godine od kupio avio-kompaniju od kontroverznog biznismena Stanka Subotića.

Ovaj posao predsednikov kum i biznismen obavili su posredstvom svojih luksemburških kompanija koje su bile na istoj adresi i imale su iste direktore. Petrović je firmu kupio za 100.000 evra iako je ona u trenutku prodaje u svom vlasništvu imala nekoliko puta skuplji avion.

Posredstvom luksemburške firme, Petrović je ušao i u još neke unosne poslove.  

Na objavu KRIK-a danas je reagovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je naveo da ne zna šta je njegov kum kupio jer se čovek bavi privatnim poslovima i da je „bio uvek bogat“.

KRIK je otkrio da je Petrović po odlasku sa funkcije direktore „Elektromreže Srbije“ značajno uvećao imovinu i da je vlasnik vila na Dedinju koje vrede više od četiri miliona evra.

Subotić, moćni biznismen koji je imao poslovne veze u svetu kriminala, takođe je dobro zaradio poslednjih godina. Kako je KRIK pisao krajem 2018. Subotić je od koncesije aerodroma zaradio najmanje 28 miliona evra prodajući parcele planirane za proširenje.

Kako je Petrović od Subotića kupio avio-kompaniju pročitajte ovde

Comments are closed.