Srpsko tužilaštvo odbilo da Vukotića goni zbog 135 kilograma kokaina

Srpsko tužilaštvo odbilo da Vukotića goni zbog 135 kilograma kokaina

Jovan Vukotić (printskrin)

Tužilaštvo za organizovani kriminal odbilo je zahtev grčkih organa da od njih preuzmu postupak protiv Jovana Vukotića zbog učešća u švercu 135 kilograma kokaina, rečeno je novinarima KRIK-a u tužilaštvu. Vukotića srpske bezbednosne službe označavaju kao vođu škaljarskog kriminalnog klana.

Piše: Jelena Radivojević

Uz zamolnicu za vođenje istrage koju je poslalo grčko tužilaštvo stigli su i spisi predmeta. Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK), međutim, nije prihvatilo da otvori istragu protiv Vukotića jer nakon uvida u dostavljenu dokumentaciju, za to nije našlo osnova, pišu „Večernje novosti“.

Podsetimo, Vukotić je uhapšen u Turskoj početkom septembra po poternici Interpola koju su za njim raspisali grčki organi zbog sumnje da je učestvovao u švercu 135 kilograma kokaina. Prilikom hapšenja kod njega je pronađen makedonski pasoš na ime Georgije Andonov. Proteran je u Srbiju koja ga je potom optužila za falsifikovanje dokumenata.

Vukotić je krajem novembra osuđen na 15 meseci zatvora jer je koristio falsifikovani makedonski pasoš. Ova presuda još nije konačna.

U Crnoj Gori vodi se istraga protiv Vukotića zbog utaje poreza. Crnogorsko tužilaštvo sumnjiči ga da je kao direktor i osnivač firme „V2“ iz Podgorice utajio 23.000 evra. U vezi sa ovim, po zamolnici crnogorskih institucija, ispitan je u Beogradu početkom oktobra kada se branio ćutanjem.

Prošlost

Bezbednosne službe Vukotića označavaju kao vođu škaljarskog kriminalnog klana iz Kotora koji se bavi međunarodnim švercom kokaina, a poznat je i po kriminalnim obračunima.

Protiv njega su vođeni postupci za različita krivična dela, pokazuje dokumentacija koju poseduju novinari KRIK-a.

U februaru 2014. osuđen je na godinu dana zatvora zbog pomaganja pri pokušaju ubistva koje se dogodilo 12 godina ranije. Tada je na poziv prijatelja došao u noćni klub i doneo pištolje iz kojih je njegov prijatelj pucao na muzičare i vlasnika kluba i tako ranio jednog od njih.

Vukotiću se sudilo i zbog pucnjave u diskoteci „Madam Koko“ kada je ranjen član obezbeđenja. Za ovo je oslobođen, ali su na kazne zatvora osuđeni Jovan Jovanović i Vukotićev brat Igor, koje bezbednosne službe označavaju kao pripadnike škaljarskog klana.

Detaljnije pročitajte u ostalim vestima

1 Comment

  1. Evander kaže:

    Toliko o rešenosti države da stane na put kriminalu. I ovo upućuje da je u pitanju organizovani kriminal u sprezi sa vlastima naše lepe Srbijice i CG