Srpski fudbalski menadžer uhapšen u Belgiji

Srpski fudbalski menadžer uhapšen u Belgiji

Fudbalski menadžer iz Srbije uhapšen je Belgiji u okviru međunarodne akcije „Čiste ruke“ zbog sumnje da je učestvovao u malverzacijama u vezi sa transferima igrača. Policija je u Srbiji pronašla 800.000 evra za koje se sumnja da potiču od ovih poslova. Belgijski mediji pišu da je reč o srpskom menadžeru Dejanu Veljkoviću.

Piše: Jelena Radivojević

Osim srpskog menadžera, u Belgiji je uhapšeno više fudbalskih radnika, među kojima je i trener fudbalskog kluba Briž, hrvatski državljanin Ivan Leko.

U Belgiji su pretresane prostorije deset fudbalskih klubova na ukupno 57 lokacija. U sklopu iste akcije policija je u Beogradu i Nišu pretresla šest lokacija i pronašla 800.000 evra za koje se sumnja da je trebalo da budu oprane u Srbiji, navelo je u saopštenju Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Veljković je vlasnik firme „Yubel Sport Menagement“ koja je u likvidaciji, a poseduje i nekretnine u Nišu i Novom Beogradu, otkrili su novinari KRIK-a.

U saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal piše da je akcija sprovedena u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom kao i sa organima iz Belgije, Francuske, Luksemburga, Kipra, Makedonije i Crne Gore.

Comments are closed.