Srbin uhapšen u Francuskoj zbog 153 kilograma kokaina

Srbin uhapšen u Francuskoj zbog 153 kilograma kokaina

Zaplena kokaina (foto: http://www.douane.gouv.fr)

Francuska policija uhapsila je srpskog državljanina jer je u kamionu koji je vozio pronašla 153 kilograma kokaina, saopštila je u petak francuska Uprava carina. Iz carine navode da je vrednost zaplenjene droge na crnom tržištu veća od 13 miliona evra.

Piše: Jelena Radivojević

Francuski carinici otkrili su krajem oktobra da se u jednom od kamiona krije 153 kilograma kokaina. Droga je otkrivena prilikom rutinske kontrole.

Carinici su primetili da su psi koji su specijalno obučeni za pronalazak narkotika bili naročito zainteresovani za jedan kamion koji je registrovan u Sloveniji, piše u saopštenju. Kamion je vozio srpski državljanin.

S obzirom na takvo ponašanje pasa, službenici carine odlučili su da izvrše detaljan pretres prikolice kamiona. Budući da su se psi najduže zadržali ispod palete na dnu prikolice, carinici su detaljno pregledali pakovanja keramičkih pločica koja su se nalazila u kamionu.

Otkrili su da se između pločica nalaze paketi kokaina – zamotani kao vekne hleba.

Carinici su ukupno pronašli 153 kilograma kokaina koji su izgledom podsećali na hleb. U saopštenju francuske carine navodi se da zaplenjena droga na crnom tržištu vredi više od 13 miliona evra.

Vozač kamiona je uhapšen i protiv njega su istražni organi pokrenuli postupak u opštini Krej.

Comments are closed.