Snimak hapšenja za koji policija tvrdi da ne postoji ipak će se pojaviti na sudu

Snimak hapšenja za koji policija tvrdi da ne postoji ipak će se pojaviti na sudu

Mitar Muratović sa advokaticom (foto: KRIK)

Snimak hapšenja u restoranu „Durmitor“, za koji policija tvrdi da ne postoji, biće uvršten u dokaze i pregledan na suđenju navodnim članovima škaljarskog klana optuženim za nošenje oružja u ovom slučaju.

Piše: Bojana Pavlović

Policija je odmah posle hapšenja objavila snimak i poslala ga novinarima zajedno sa saopštenjem. Kada su, međutim, branioci optuženih Mitra Muratovića i Miloša Nilovića zatražili da on bude pregledan na sudu, iz policije je stiglo obaveštenje da hapšenje nije snimano. 

Sudija Ivana Ramić dobila je od Službe za specijalne istražne metode MUP-a potvrdu da je objavljeni snimak autentičan i odlučila da on bude uvršten u dokaze i pregledan na sudu.  

Tužiteljka Leposava Vujanović Porubović rekla je da deluje da je dostupni snimak napravljen u propagandne svrhe i da se na njemu vide samo pojedine scene, a ne ceo događaj. Zbog toga je zatražila da se pribavi ceo. 

„Deluje mi da ima razlike između onoga što se vidi na snimku i onoga što je na sudu ispričao policajac koji je učestvovao u hapšenju zbog čega tražim da se nabavi integralni, a policajac ponovo pozove da svedoči“, rekla je tužiteljka.

Pošto se policija već izjasnila da snimak ne poseduje, rekli su branioci, suvišno je da se on ponovo traži. 

„Slučaj predugo traje, a zasniva se isključivo na iskazima policajaca. Bilo je toliko svedoka, restoran je bio pun gostiju među kojima je bio je jedan sudija, a tužilaštvo ih nije pozvalo za svedoke“, rekao je advokat Vojislav Babić, međutim, nije naveo o kom sudiji je reč.

Muratoviću ukinut kućni pritvor
Muratovićeva advokatica Jelena Stojić tražila je da sud Muratoviću ukine kućni pritvor i dozvoli mu da se brani sa slobode pošto je u pritvoru i kućnom pritvoru proveo oko dve i po godine. Prema njenim rečima time bi mu bilo olakšano lečenje pošto je narušenog zdravlja. Tužiteljka se nije protivila ovom predlogu, ali je zatražila da mu se oduzme pasoš i zabrani napuštanje boravišta što je sud na kraju i odlučio.

Babić je ispričao da je policija uzela i snimke sa sigurnosnih kamera restorana, ali da njih nema da se ne bi videla brutalnost policajaca. 

Sudija Ramić odlučila je da zatraži ceo snimak hapšenja. Ukoliko on ne bude dostavljen, na sudu će biti pregledana kraća verzija. 

Podsetimo, Nilović i Muratović optuženi su da su bez dozvole nosili dva pištolja pronađena kod njih prilikom hapšenja u „Durmitoru“. U toj akciji privedeno je 10 osoba, a policija ih je označila kao članove škaljarskog kriminalnog klana. Sa njima je bio optužen i Ilija Zec koji je sklopio sporazum sa tužilaštvom i dobio uslovnu kaznu od tri godine. 

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja.

Comments are closed.