Smena pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara zbog kritike Vučićeve posete

Smena pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara zbog kritike Vučićeve posete

foto: fejsbuk stranica Aleksandar Vučić

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac odlučio je danas da smeni Emira Ašćerića, jednog od svojih pomoćnika, zbog kritika koje je izneo na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ašćerić je jučerašnje uručenje medicinske opreme predsednika Vučića gradonačelniku Novog Pazara ocenio kao političku promociju i deo političke kampanje aktuelnog režima.

Piše: Milica Vojinović

„U svakoj normalnoj zemlji, opremu dostavljaju i raspoređuju ljudi nadležni za to i to direktno u bolnice, pravo u upotrebu… Odlično prepoznajemo da se cijela ova garnitura više bavi sobom i politikom, nego rješavanjem krize. Zaista je riječ ‘zloupotreba’ slaba da prikaže situaciju u kojoj se za vrijeme vanrednog stanja i opasne pandemije radi na ličnoj političkoj promociji“, napisao je Ašćerić juče popodne na svom fejsbuk profilu.

Ne osjećam apsolutno nikakvu potrebu za zahvalnost povodom današnje "donacije" bolnici u Novom Pazaru. Zar bolnice nisu…

Gepostet von Emir Ašćerić am Montag, 6. April 2020

Na njegovu objavu gradonačelnik Biševac reagovao je već jutros. On je, takođe na fejsbuku i to na zvaničnoj stranici grada Novog Pazara naveo da svako ima pravo da priča šta hoće u svoje ime, ali da je neprimereno da to čini sa mesta pomoćnika gradonačelnika.

„Smatram da je nedopustiovo da u ovom trenutku bilo ko politizuje apsolutno svaki napor koji se čini na prevazilaženju trenutnog stanja i zbog toga sam jutros doneo odluku da u skladu sa Statutom Grada Novog Pazara razrešim dužnosti Emira Ašćerića, dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika“, naveo je Biševac.

Dodao je i da je poseta predsednika Srbije Novom Pazaru za ovaj grad značila mnogo, kao i da oni koji to neće da shvate „sigurno nisu dobronamerni i samo žele da ovu veoma značajnu i dobru akciju omalovaže i iskoriste je za svoje sitne stranačke poene.“

Vučić je juče gradonačelniku i direktoru bolnice u Novom Pazaru Mehu Mahmutoviću uručio 13 respiratora i drugu medicinsku opremu koja je sa njim stigla u ovaj grad.

Ispred kamiona sa opremom Vučić je Biševcu, Mahmutoviću, kao i ministrima Rasimu Ljajiću i Zlatiboru Lončaru objašnjavao o kakvim respiratorima je reč.

„Ovo je poklon za život Novog Pazara“, rekao je pred kamerama nekoliko medija.

Na događaj iz Novog Pazara reagovao je i Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) koji je naveo da se u njemu mogu prepoznati elementi “funkcionerske kampanje”.

Iz CRTE su pozvali Vučića i druge predstavnike vlasti da se tokom vanrednog stanja i borbe protiv pandemije uzdrže od sličnih postupaka.

1 Comment

  1. Bravo za zamenika gradonacelnika Novog Pazara. Jedna od retkih svetlih tacaka u ovom trenutku u Srbiji.