Slučaj „Tilt“: Svedok nije video da je obezbeđenje udarilo Vukića

Slučaj „Tilt“: Svedok nije video da je obezbeđenje udarilo Vukića

Advokat Vladimir Šoškić i Milovan Tadić

Na suđenju Milovanu Tadiću, radniku obezbeđenja kluba „Tilt“, optuženom da je Slobodanu Vukiću naneo teške telesne povrede koje su dovele do smrti, svedočio je Silvio Pucar takođe zaposlen kao obezbeđenje  u ovom klubu. Pucar je ispričao da nije video kada je Tadić šutnuo Vukića.

Piše: Bojana Pavlović

Vukić je preminuo u januaru 2016, dve nedelje nakon  povreda koje  mu je zadalo obezbeđenje kluba „Tilt“. Optuženom radniku obezbeđenja Milovanu Tadiću stavlja se na teret da je Vukiću zadao udarac u stomak što je izazvalo oštećenja unutrašnjih organa, a potom i smrt.

Svedok Silvio Pucar ispričao je danas da je obezbeđenje prišlo Vukiću pošto je konobar ili neko od gostiju prijavio da je odgurivao goste od šanka.

„Došli smo da ga opomenemo,  bio je u vidno alkoholisanom stanju. U toku razgovora, on je sa obe ruke odgurnuo Miloša Todorovića (člana obezbeđenja), nakon čega smo krenuli da ga izvedemo“.

Svedok nije bio siguran da li je Todorović uhvatio Vukića za vrat ili za ruke. Vukić je potom pao, a obezbeđenje ga je iznelo hvatajući ga za ruke i noge. Pucar nije mogao da sa sigurnošću kaže ko je sve nosio Vukića. Najpre je rekao da su to bili optuženi Tadić, Miloš Todorović, Svetislav Nikolajev i on, da bi kasnije rekao da nije siguran i da je među njima bio i Velibor Srećković. Svi oni trebalo bi da svedoče u ovom postupku.

Pucar je rekao da su Vukića izneli do garderobe, odnosno ulaznih vrata u klub i da mu je on pružio ruku da ustane. Vukića je potom njegov drug, prema rečima svedoka, „izgurao“ iz kluba.

On je rekao da ne zna šta je kasnije bilo sa Vukićem i da nije bio prisutan kada je Nikolajev ošamario Vukića, a Tadić ga šutnuo u stomak, već da je to video na snimku sigurnosnih kamera.

Ispričao je, međutim, da je u nekoliko navrata kasnije ipak izlazio iz kluba i da je video Vukića i njegovog druga kako se rvu.

Pucar je naveo da je u opisu posla pripadnika obezbeđenja da štite samo lica i imovinu u klubu, ne i van kluba, ali da su pozivali policiju ukoliko uoče da se nešto dešava ispred.

Na pitanje advokata zbog čega nisu zvali policiju u ovom slučaju, Pucar je odgovorio da je smatrao da nema potrebe.

Na prošlom suđenju Tadić je u svojoj odbrani naveo da je nogom odgurnuo Vukića u predelu butine, a ne stomaka, kao i da taj udarac nije mogao da izazove njegovu smrt. On je u istrazi, međutim, rekao da ga je udario u predelu grudi ili stomaka.

Desetak minuta posle udarca, Vukiću je pozlilo i legao je na zemlju, a potom je po njega došla hitna pomoć. Preminuo je dve nedelje kasnije u bolnici.

Optuženi Tadić je blizak grupi ubijenog kriminalca i vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Članovi ove grupe obezbeđivali su beogradske klubove i splavove i učestovali u više nasilnih događaja.

Posle ubistva Stankovića, grupu je preuzeo njegov najbliži saradnik Veljko Belivuk. Belivuk je i sam učestvovao u tučama u klubovima koje je obezbeđivao zbog čega je i osuđen. On je prošle nedelje oslobođen opužbi za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića. Tadić je redovno dolazio na ovo suđenje da podrži Belivuka, a bio je i na izricanju presude.

I Velibor Srećković, koji bi trebalo da svedoči u ovom postupku, član je ove kriminalne grupe o čemu svedoče brojne fotografije na kojima je u društvu Stankovića i Belivuka. Učestvovao je demoliranju kafića „Holivud“ na Karaburmi u vlasništvu bivšeg vođe navijača Partizana Aleksandra Vavića, ali je prijava protiv njega odbačena pošto je iskoristio institut oportuniteta i platio 40.000 dinara.

U ovaj događaj bio je umešan i pripadnik Žandermerije Nenad Vučković Vučko.

Više o grupi pročitajte ovde.

Pročitajte sve vesti sa suđenja u vezi sa ovim slučajem

1 Comment

  1. Miodrag kaže:

    Texas i divlji Zapad ne pamte ovakve likove i dogadjaje kriminalno-nasilnickog tipa i brutalnosti,kao sto to danas Beograd ima.Ovi dogadjaji na beogradskim splavovima tu cinjenicu nesumnjivo potvrdjuju.Ovo poslednje ubistvo je samo jedno u nizu ubistava koja su se dogodila na beogradskim splavovima i u kojima su glavnu ulogu imali clanovi „obezbedjenja“.Tolerisanje te pojave od strane nadleznih institucija-i drzavnih organa-blagim i nikakvim kaznama,ne vodi nigde i nicemu.ljudski zivoti su i previse velika cena tog nemara.Oloshu se i previse dalo na volju.