Slučaj „Tilt“: Optuženi negirao da je udarac izazvao smrt Slobodana Vukića

Slučaj „Tilt“: Optuženi negirao da je udarac izazvao smrt Slobodana Vukića

Milovan Tadić, radnik obezbeđenja splava „Tilt“, optužen da je Slobodanu Vukiću naneo teške telesne povrede koje su dovele do smrti, izneo je danas odbranu. Tadić je rekao da je nogom odgurnuo Vukića u predelu butine, ali je negirao da je ovaj udarac mogao da izazove njegovu smrt.

Piše: Bojana Pavlović

Vukić je preminuo u januaru 2016, dve nedelje nakon tuče sa članovima obezbeđenja kluba „Tilt“. Tadiću se stavlja na teret da je Vukiću zadao udarac u stomak što je izazvalo oštećenja unutrašnjih organa, a potom i smrt.

Tadić je najpre rekao da ostaje pri iskazu koji je dao u tužilaštvu i kratko ispričao da ga je Vukić napao s leđa, da se on okrenuo i odgurnuo ga nogom u predelu butine.

Detalje o tome šta je prethodilo kobnom udarcu otkrio je odgovarajući na pitanja tužiteljke i advokata porodice Vukić.

On je rekao da je Vukić pravio probleme u klubu i da je sa četvoricom momaka iz obezbeđenja pokušao da ga iznese iz kluba. Prema njegovim rečima, Vukića su spustili u garderobu, a potom podigli na noge i izveli napolje, ali je on nastavio da nasreće na vrata.

Vukićev prijatelj Miroslav Basta, koji je svedok u ovom postupku, pokušavao je da ga skloni i tom prilikom došlo je do koškanja, ispričao je Tadić.

Prema njegovim rečima Basta je zatražio od Velibora Srećkovića, takođe člana obezbeđenja, da im donese jakne koje su ostale u klubu i dao mu je za to novac. Srećković se vratio i saopštio da jakni nema i da ih je verovatno odneo mladić koji je bio u njihovom društvu.

Tadić je ispričao da je momak koji je radio u garderobi izašao iz kluba i da je Vukić krenuo ka njemu i da je udarac usledio posle toga.

„Taj momak koji je radio u garderobi je već prošao iza mene i ja sam se okrenuo i to je bio taj momenat. Ja sam bio na stepenicama, on se zatrčao ka meni, napao me s leđa. Nije mogao da trči jer je bio u alkoholisanom stanju. Nešto je rekao, ali nisam razumeo šta. Okrenuo sam se i odgurnuo ga nogom u predelu butine. Od tog udarca nije pao već se samo zateturao“, ispričao je Tadić danas.

On je u istrazi, međutim, rekao da ga je udario u predelu grudi ili stomaka, na šta je danas ukazala tužiteljka. Danas je bio izričit i tvrdio da je Vukića udario u butinu, da je nosio patike i nije upotrebio veliku silu zbog čega ne smatra da je njegov postupak mogao da dovede do smrtnog ishoda.

Desetak minuta posle udarca, Vukiću je pozlilo i legao je na zemlju, a potom je po njega došla hitna pomoć. Tadić je rekao da se ne seća ko je pozvao hitnu.

Suđenje se nastavlja u maju.

Ekipa Saleta Mutavog

Tadić je blizak grupi ubijenog kriminalca i vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Članovi ove grupe obezbeđivali su beogradske klubove i splavove i učestovali u više nasilnih događaja.

Posle ubistva Stankovića, grupu je preuzeo njegov najbliži saradnik Veljko Belivuk. Belivuk je i sam učestvovao u tučama u klubovima koje je obezbeđivao zbog čega je i osuđen. Trenutno mu se sudi zbog pomaganja u ubistvu Vlastimira Miloševića u centru Beograda. Tadić redovno dolazi na ovo suđenje da podrži Belivuka.

Veljko Belivuk, Velibor Srećković i Aleksandar Stanković

Velibor Srećković koji će biti svedok na suđenju za događaje ispred „Tilta“ takođe je član ove grupe o čemu svedoče brojne fotografije na kojima je u društvu Stankovića i Belivuka. Učestvovao je demoliranju kafića „Holivud“ na Karaburmi u vlasništvu bivšeg vođe navijača Partizana Aleksandra Vavića, ali je prijava protiv njega odbačena pošto je iskoristio instituut oportuniteta i platio 40.000 dinara.

Posle rasturanja kafića Srećković se našao sa pripadnikom Žandarmerije Nenadom Vučkovićem Vučkom koji je blizak ovoj kriminalnoj grupi. Tužilaštvo nikad nije ispitivalo Vučkovićevu umešanost u ovaj slučaj, o čemu je pisao CINS.

Vučković je bivši pripadnik Vojske Srbije, a danas radi u Žandarmeriji. Njegove fotografije sa kriminalcima pojavile su se u javnosti posle ubistva Stankovića. Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je tada da nije zabranjeno navijati.

Vojni sindikat podneo je krivičnu prijavu protiv generala i potpukovnika Vojske Srbije jer su kriminalcima Stankoviću i Belivuku omogućili da koriste vojno strelište da vežbaju gađanje. Prema detaljima iz prijave sa njima je bio i Vučković. kao i Novak Nedić, generalni sekretar Vlade Srbije. Ova prijava je odbačena pošto su iz slučaja nestali dokazi.

Comments are closed.