Slučaj „Tilt“: Kamere zabeležile udarce posle kojih je Vukić preminuo

Slučaj „Tilt“: Kamere zabeležile udarce posle kojih je Vukić preminuo

Vladimir Šoškić (levo) i Milovan Tadić (desno) foto: KRIK

Na suđenju Milovanu Tadiću, pripadniku obezbeđenja kluba „Tilt“, optuženom da je u decembru 2015. godine gostu Slobodanu Vukiću naneo povrede od kojih je preminuo, juče su prikazani snimci četiri sigurnosne kamere koje su iz različitih uglova zabeležile šta se te večeri dogodilo. 

Piše: Bojana Pavlović

Sigurnosne kamere zabeležile su dešavanja iz kluba iz nekoliko uglova, a snimci su na suđenju puštani nasumičnim redosledom.

Jedna kamera snimila je Vukića i njegovog prijatelja Miroslava Bastu za šankom, dve su zabeležile kako članovi obezbeđenja iznose Vukića, dok je ona ispred kluba snimila kada je optuženi Milovan Tadić zadao Vukiću udarac za koji tužilaštvo tvrdi da je bio koban.

Sudija Marina Anđelković tražila je da se pojedine scene vraćaju više puta da bi utvrdila šta se dogodilo. Ona je tokom gledanja snimaka postavljala pitanja optuženom i prisutnim svedocima i ukazivala na neslaganja u njihovim ranijim iskazima.

Na snimku na kom su Vukić i Basta za šankom kluba vidi se da se Vukić naginje, lomi čaše i od konobara traži još pića dok ga Basta nagovara da krenu. Vukić odguruje prijatelja na šta reaguje konobar i rukom poziva obezbeđenje. Sve to dešavalo se u tri sata i deset minuta iza ponoći.

Mladićima s leđa prilazi radnik obezbeđenja Miloš Todorović. On je juče svedočio u postupku, a sudija je zatražila da ostane u sudnici tokom gledanja snimaka.

Basta i Vukić se okreću i Vukić gura Todorovića koji mu potom zavrće ruku, stavlja je iza leđa i usmerava ga ka izlazu. Vukić se opire stisku, pa mu Todorović prebacuje ruku preko glave i stavlja „kragnu“.

Njima potom prilaze još dvojica pripadnika obezbeđenja Silvio Pucar i Velibor Srećković koji su ranije svedočili u ovom postupku. Srećković potom zadaje Vukiću dva udarca u glavu. Snimak je potvrdio Bastino svedočenje – da je Vukić imao otekline i povrede na licu, što su negirali svi članovi obezbeđenja.

Snimak se tu završava, ali nastavak scene snimila je druga kamera na izlazu. Vidi se da je Vukić pao, a obezbeđenje ga iznosi držeći ga za ruke i noge. Nastala je rasprava u sudnici da li je neko od radnika obezbeđenja šutnuo Vukića dok je bio na zemlji, međutim, posle više ponavljanja, sudija je utvrdila da se to nije desilo.

Silvio Pucar podigao je Vukića sa zemlje, naslonio ga na pult od garderobe, prišao mu je Basta koji ga je izgurao napolje.

Sledeći snimak ulovio je scenu koja se odigrala na samom ulazu u klub. Basta je odgurnuo prijatelja koji se zateturao i pao na zemlju, potom ustao i krenuo nazad ka ulazu u klub. Na snimku se vidi da je zatim radnik iz garderobe izašao da isprati hostese. Krenuo je zatim nazad u klub, a Vukić je krenuo za njim. Tadić otvara vrata kluba momku iz garderobe, a zatim se okreće i šutira Vukića u stomak.

Tadić je u svojoj odbrani na sudu naveo da je nogom odgurnuo Vukića u predelu butine, a ne stomaka, kao i da taj udarac nije mogao da izazove njegovu smrt. Posle više ponavljanja snimka, sudija je utvrdila da ga je ipak udario u stomak.

Nastaje gužva ispred kluba, izlaze i ostali radnici obezbeđenja. Svetislav Nikolajev, svedok koji je takođe juče bio u sudnici, udara Vukiću šamar, a potom ga šutira. Na sudijino pitanje, Nikolajev je rekao da je Vukića udario otvorenom šakom, a ne pesnicom, kao i da je zamahnuo nogom, ali ga nije udario.

Vidi se da je u toj gužvi Tadić još jednom šutnuo Vukića, a on od tog udarca nije pao već se udaljio ka parkingu.

Posle nekoliko minuta vidi se da je otkopčao pantalone, a ubrzo je od bolova seo na zemlju. Pola sata kasnije, stigla je policija, a za njima i hitna pomoć koja je odvezla Vukića.

Optuženi Milovan Tadić blizak je grupi ubijenog kriminalca i vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Članovi ove grupe obezbeđivali su beogradske klubove i splavove i učestovali u više nasilnih događaja.

Posle ubistva Stankovića, grupu je preuzeo njegov najbliži saradnik Veljko Belivuk. Belivuk je i sam učestvovao u tučama u klubovima koje je obezbeđivao zbog čega je i osuđen.

I svedok Velibor Srećković član je ove kriminalne grupe o čemu svedoče brojne fotografije na kojima je u društvu Stankovića i Belivuka.

Pročitajte sve vesti sa suđenja

Comments are closed.