Slučaj Savamala: Tužilaštvo čeka dodatne informacije od policije

Slučaj Savamala: Tužilaštvo čeka dodatne informacije od policije

Savamala (foto: KRIK)

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu nije saslušalo Gorana Stamenkovića, šefa smene dežurne policije, u vezi sa slučajem Savamala, kažu za KRIK iz ovog tužilaštva. Prema rečima portparolke Aleksandre Đenadić, ovo tužilaštvo čeka dodatne informacije od policije i po njihovom dobijanju će doneti odluku koje će korake preduzeti.

Piše: Milica Vojinović

Podsećamo, KRIK je prošle nedelje objavio sadržinu dokumenta kojim je Više tužilaštvo obavestilo Prvo da je slučaj prešao u njihove ruke i u kojem se kao jedini odgovoran za nepostupanje policije spominje Goran Stamenković koji je te noći bio šef smene dežurne policijske službe.

Potparolka Đenadić kaže za KRIK da je Prvo osnovno tužilaštvo nakon toga, u avgustu prošle godine, od MUP-a tražilo prikupljanje dodatnih informacija, među kojima i da otkrije identitet osoba koje su bespravno srušile objekte u Savamali, ali i da detaljnije ispita rad policije u noći rušenja.

„Urgencija je bila u decembru, nisu nam još uvek dostavili izveštaj. Čim nam budu dostavili biće dalja odluka“, rekla je za KRIK.

U dokumentu Višeg tužilaštva pominje se da su nepoznata lica, koja su izvela rušenje, počinila krivično delo „učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo u vezi sa protivpravnim lišenjem slobode.“

Podsetimo, bespravno rušenje privatnih objekata u beogradskoj četvrti Savamala dogodilo se u aprilu 2016. Maskirani muškarci zadržavali su građane sprečavajući ih da vide rušenje. Građani su pozvali policiju koja je odbila da izađe na teren. Zaštitnik građana je tokom kontrole rada policije utvrdio da je naređenje policiji da ne postupa „stiglo sa vrha“.

Javnost već godinu i po dana nema odgovore u vezi sa tim ko je čitav događaj organizovao niti ko je rušio privatnu svojinu. Izveštaj policije u ovom slučaju nije otkrio ništa, ali detalji upućuju da su pojedina gradska preduzeća pomogla da se izvede rušenje. Detalje pročitajte u posebnoj priči.

Pročitajte sve vesti o rušenju u Savamali

Comments are closed.