Slučaj Beko: Suđenje odloženo zbog nedolaska advokata Maje Adrovac

Slučaj Beko: Suđenje odloženo zbog nedolaska advokata Maje Adrovac

Maja Adrovac (foto: KRIK)

Suđenje za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka odloženo je zbog izostanka advokata optužene Maje Adrovac. Sudija je podsetila da je optuženi Aleksandar Zdravković u pritvoru i da bi odbrana posebno morala to da ima u vidu pri odlaganjima.

Piše: Jelena Radivojević

Iako je bilo planirano da se na današnjem suđenju sasluša veštak za telekomunikacije, ono je odloženo za kraj maja jer se advokati optužene Maje Adrovac nisu pojavili pred sudom. Advokat Momčilo Minić na prošlom ročištu obavestio je sud da neće biti u mogućnosti da prisustvuje danas, dok je advokat Dalibor Katančević sudu pre tri dana dostavio obaveštenje da mu je operacija kolena prezakazana, te da će biti sprečen da dođe.

Sudija Marina Anđelković rekla je da će advokat Katančević morati da opravda svoje odsustvo kao i da dokaže da je operacija bila zakazana za drugi datum.

„Da kažemo da je današnje odlaganje opravdano, ali iz raznoraznih razloga se odlaže. Ovo je pritvorski predmet i ako sud ima razumevanja za to, odbrana bi morala da ima bar duplo više razumevanja“, rekla je sudija Anđelković.

Sudija je imala zamerku i na to što je stručni saradnik odbrane Oliver Stojković rekao da će dodatno izjašnjenje na nalaz DNK veštaka Dušana Keckarevića dostaviti dva dana nakon prethodnog ročišta, a ono je sudu dostavljeno tek pre tri dana.

Prethodno ročište obeležila je rasprava advokata optužene Maje Adrovac i sudije koja je više puta advokatima rekla da „manipulišu zapisnikom“ i „traže način da izvrše opstrukciju suđenja“.

Podsećamo, pokušaj ubistva Beka dogodio se u novembru 2014. godine kada je na njega pucano ispred kuće na Senjaku. Na čaurama sa lica mesta policija je pronašla DNK Maje Adrovac i ona je uhapšena. Adrovac je optužena za pomaganje, iako je tokom istrage bila označena kao direktni izvršilac.

U prvom sudskom postupku koji je vođen Adrovac je oslobođena, ali je Apelacioni sud ukinuo presudu i naložio novo suđenje.

U međuvremenu je uhapšen i Aleksandar Zdravković zbog sumnje da je pucao u Beka. Zdravković je bivši član zemunskog klana koji je 2003. bio optužen da je učestvovao u otmici, ali je oslobođen u nedostatku dokaza.

Njima se sada sudi u objedinjenom postupku koji je krenuo iznova u novembru 2017. godine zbog promene člana sudskog veća.

Pročitajte sve vesti sa suđenja

Comments are closed.