Skupština grada odbila raspravu o Savamali

Skupština grada odbila raspravu o Savamali

Skupština grada Beograda odbila je predlog Demokratske stranke da se na današnjoj sednici raspravlja o utvrđivanju odgovornosti najviših organa Beograda za rušenje objekata u Savamali.

Priredila: Bojana Pavlović

Odbornici Demokratske stranke predložili su da se po hitnom postupku raspravlja o ulozi i odgovornosti najviših gradskih organa u krivičnim delima počinjenim prilikom rušenja dela Savamale u noći 25. aprila.

S obzirom na to da je premijer izjavio da najviši organi grada stoje iza krivičnih dela kada je reč o rušenju objekata i kidnapovanju naših sugrađana, neophodno je da Skupština grada to ne gura pod tepih“, rekao je šef odborničke grupe DS-a Balša Božović.

Božović je dodao da gradonačelnik treba da podnese ostavku ili da bude razrešen ukoliko su premijerovi navodi istiniti i ocenio da je neprihvatljivo da Skupština grada ignoriše takvo saopštenje predsednika vlade.

Božović je rekao da gradonačelnik nema kredibilitet da vodi grad i konstatovao da se u poslednje vreme ne pojavljuje na manifestacijama koje su od značaja za grad jer izbegava medije.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević rekao je da postoji tužilaštvo koje radi svoj posao i da niko ne može da izbegne odgovornost. Dodao da bi svaka rasprava u Skupštini grada o slučaju Savamala bila pritisak na tužilaštvo i „predstavljala bi lutanje u sobi bez svetla“.

Nikodijević je opravdao izostanak Siniše Malog rekavši da ima više obaveza i da ne beži od medija.

Ni nakon skoro dva meseca nije poznato ko je naručio rušenje objekata u privatnom vlasništvu u beogradskoj četvrti Savamala. Nadležni su o tome davali kontradiktorne izjave.

Gradski čelnici su negirali umešanost, dok je premijer Aleksandar Vučić najpre rekao da je siguran da iza rušenja ne stoji država, ali je pre dve nedelje kao krivce označio gradsku vlast ne želeći da pominje imena.

Pročitajte sve vesti o bespravnom rušenju u Savamali.

1 Comment

  1. Славко kaže:

    Не може им нико ништа!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *